Af - 12/05-14 09:44

Hjemløse skal have deres eget skab i byenHjemløse skal have deres eget skab i byen

Det er utrygt og besværligt altid at skulle slæbe alle sine ting med sig. Derfor arbejdes der nu på at lave aflåste skabe til byens hjemløse

storybild

Mange hjemløses hverdag besværliggøres af, at de skal have alle deres ejendele og personlige papirer på sig hele tiden. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Sovepose, håndklæde, toilettaske, pas og papirer. Københavns hjemløse har nok at slæbe på. Hvis ikke de vil risikere at få stjålet deres personlige ejendele, må de bære dem på sig hele tiden. Men det vil Projekt Udenfor og Vor Frue Sogns Menighedsråd lave om på med et nyt Locker Room-projekt, hvor aflåste skabe skal give hjemløse mulighed for at efterlade deres ting i sikkerhed.

- De hjemløse er ofte udfordret af at skulle slæbe rundt på alle deres ejendele. Det besværliggør deres hverdag, siger Ninna Hoegh, direktør i Projekt Udenfor og peger på, at det kan være svært at have sovepose og oppakning med til jobsamtale.

DF: EU-borgere skal selv bevise deres lovlige ophold i Danmark
DF: EU-borgere skal selv bevise deres lovlige ophold i Danmark

- Det skal ikke være en erstatning for et herberg, men det skal lette livet, mens de venter på en anden løsning, tilføjer hun.

At et aflåst skab vil hjælpe mange hjemløse, kan lederen af nødherberget Natcafé på Nørrebro, Hanne Pedersen, bekræfte. Her tilbyder man nemlig bokse til opbevaring til de overnattende, så de kan sove roligt. Men resten af tiden må tingene slæbes med, når de arbejder eller samler flasker.

Hjemløse trækker lod om sengepladser
Hjemløse trækker lod om sengepladser

- Et skab kan tage stressen væk over, at man altid går rundt med alle sine værdipapirer. Og de kontanter eller den pant, de skal leve af, har de jo også altid på sig, siger hun.

Ifølge Projekt Udenfor er Locker Room-projektet dog endnu ikke fuldt finansieret, og derfor sættes det ikke i gang endnu. Indre By Lokaludvalg støtter projektet med 50.000 kroner til skabe, men der mangler fortsat penge til en opsøgende medarbejder, der kan have kontakt til de hjemløse.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Annette Heick: Dengang jeg var...
bt.dk
70-årige Erik raser over grådige...
bt.dk
Michael Laudrup blander sig i...
bt.dk
Legendarisk DR-vært er død: Faldt om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx