Af - 04/01-16 04:00

Kommunalt ansatte kører galt for millionerKommunalt ansatte kører galt for millioner

Ansattes buler, ridser og revner udløser årligt milliondyre regninger for landets to største kommuner.

storybild

Buler, ridser og revnede forruder på kommmunale køretøjer koster årligt kassen i landets to største kommuner; Aarhus og København. (Billede: Polfoto)

I både Aarhus og Københavns Kommune koster det i dyre domme, når de ansatte kører galt.

Ifølge en aktindsigt foretaget af metroxpress brugte Københavns Kommune i 2014 knap 6,5 millioner kroner på beskadigede køretøjer og ansvarsskader.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Det svarer til en udgifts-stigning på 75 procent på blot ét år.

- Dem, vi har flest af, er kollisoner med genstande og med andre køretøjer, fortæller Nikolaj Vad, forsikringskonsulent i Københavns Kommunes økonomiforvaltning.

Den dyre millionudgift kommer bag på Venstres gruppeformand i Københavns Kommune, Flemming Steen Much.

- Det er en heftig udgiftsstigning. Medarbejderne skal køre ordentligt i vores biler. For der er jo kun ét sted at sende regningen hen. Og det er hos skatteyderne, siger Flemming Steen Munch, med henvisning til, at kommunen ikke benytter forsikringsselskaber, men selv punger ud.

- Forvaltningerne bør skærpe opmærksomheden på det her. Og hvis der er gengangere blandt medarbejderne, der har lavet mange skader, så må de tilbydes noget uddannelse, tilføjer han.

Skylder 11,5 mio: Hver anden udenlandske bilist betaler ikke p-bøden
Skylder 11,5 mio: Hver anden udenlandske bilist betaler ikke p-bøden

Forsikringskonsulent Nikolaj Vad, mener ikke, at ekstra køreuddannelse er nogen dum idé. Men han påpeger, at det er de enkelte forvaltningernes ansvar.

- Det er ikke noget, vi blander os i fra centralt hold. Vi kigger på den løbende udvikling. Og udviklingen svinger fra år til år. Kommunen har løbende fået flere køretøjer, og det kan være med til at forklare stigningen i udgifter til skader de enkelte år, siger Nikolaj Vad.

Milliondyr forsikring
I Aarhus Kommune, der modsat Københavns Kommune har været forsikret på området i årevis, kostede det sidste år hele 6,3 millioner kroner i forsikringspræmie at være dækket mod skader på kommunens biler.

- Det er træls, at de ansatte laver så mange skader, for det er store summer, som skatteyderne i sidste ende hæfter for, siger Liberal Alliances byrådsmedlem i Aarhus, Lars Boje Mathiesen.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Også han mener, at et supplerende kørekursus kan være en løsning.

- Måske skal man skal gå ind og kigge på, om der er nogle af de ansatte, der trænger for at få et genopfrisket kørekursus, siger Lars Boje Mathiesen.

Nu bliver det lettere at parkere lovligt i Aarhus
Nu bliver det lettere at parkere lovligt i Aarhus

Niels Lucassen, chef for Løn og Personale i Aarhus Kommune, fremhæver, at kommunen - på trods af den øgede udgift til forsikringspræmie - formåede at nedbringe antallet af dyre skader med 2,3 millioner i 2014 ved at indføre en selvrisiko på 10.000 kroner.

- Det er vores opfattelse, at det har haft opdragende effekt og har medvirket til reducere antallet af skader. Derfor har kommunen nu valgt at droppe kaskoforsikring for biler fra og med 2016. I stedet bliver vi selvforsikret på området, siger han.


LÆS OGSÅ: Kommune dropper at fjerne tyggegummi fra fortov og veje

LÆS OGSÅ: Efter to personer faldt i vandet: Kommune vil øge sikkerheden

LÆS OGSÅ: Se kortet: Disse københavnere er mest plaget af indbrud

LÆS OGSÅ: Indvandrere sendes hjem med penge på lommen: Vender tilbage til Danmark

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx