Af - 17/03-15 21:57

Sur smiley: Kendt københavner-café får stor bødeSur smiley: Kendt københavner-café får stor bøde

Fisk hos Granola blev målt med for høje temperaturer, hvilket ikke var første gang.

storybild

Sådan lyder det i kontrolrapporten. (Foto: Fødevarestyrelsen)

- Vi har ingen ide om, hvad der er gået galt, fordi alt andet i fiskeskabet var fint.

Sådan lyder forklaring fra Anders Lundegaard Holstein, der er kok hos Granola på Frederiksberg, efter Fødevarestyrelsens seneste kontrolbesøg hos caféen.

Her målte myndigheden en temperatur på 4,8 grader af seks til otte rødtungefileter inde i et fiskeskab, hvor temperaturen maksimalt må være to grader. Det var Fødevarestyrelsen ikke tilfreds med og uddelte en sur smiley samt en bøde på 10.000 kroner til Granola.

Kokken, der straks kasserede fisken, er meget ked af smileyen, fordi alt andet var i orden hos caféen.

- Jeg tager det vildt personligt, fordi jeg er blevet ramt på min stolthed. Der kunne ikke sættes en finger på noget udover rødtungerne i vores helt nye fiskeskab, hvor alt andet fisk havde den rigtige temperatur. Vi har derfor ingen ide om, hvad der er gået galt.

- Men jeg elsker smiley-ordningen, fordi man på den måde kan bevise, at det vi går og gør hver dag, er det rigtige. Derfor er det rigtig ærgerligt at få en sur smiley på denne måde, siger Anders Lundegaard Holstein.

Han forklarer samtidig, at det ikke er noget at frygte for kunderne, selvom der var lignende problemer hos Granola i februar 2014. Her var det nemlig en helt anden kok, og han er selv først startet i sommer hos caféen.

Anders Lundegaard Holstein giver derfor udtryk for, at de vil arbejde hårdere, for at det ikke vil ske igen, og de kommende kontrolrapporter vil være i orden.

- Nu er jeg ekstra nidkær med at tage temperaturerne på alt hver dag, og vi må bare kæmpe videre og få en elite-smiley hurtigst muligt. Jeg har også sagt til tjenerne, at de skal tage snakken med gæsterne, hvis de spørger, og forklare dem, som det er, fortæller kokken.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Socialdemokrat opfordrer til opgør:...
bt.dk
Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Danskere snyder eller dummer sig:...
bt.dk
Absurd drama i Superligaen: SÅ er det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx