Af - 25/09-13 15:15

Betjente jagtede hinanden: Han kørte som en rockerBetjente jagtede hinanden: Han kørte som en rocker

En voldsom biljagt i det indre København endte med røde ører for lovens vogtere.

storybild

Arkivfoto. De viste betjente har ikke noget med historien at gøre. (Billede: Polfoto)

En politiassistent fra Københavns Vestegns Politi og en kriminalassistent fra PET var onsdag i byretten i København, hvor man skal finde ud af, hvad der er op og ned i en speget sag fra sidste år, hvor de i civile køretøjer endte i en mærkværdig biljagt, der ikke sluttede, før den ene bil kørte galt omkring Borups Allé i København.

LÆS OGSÅ: Afsporet politijagt: Forfulgte mand der var på vej til fødsel

Om episoden fortalte politiassistenten fra Københavns Vestegns Politi ifølge ekstrabladet.dk i retten.

- Jeg observerede en bil, som mindede om en, jeg havde set i forbindelse med en anden politiopgave - nogle indbrud. Han overhalede de biler, der holdt stille for rødt og kørte ud i krydset - og jeg så en kvinde, der var på vej ud i krydset for grønt, som må bremse så hårdt op, at hun væltede af cyklen. Derfor valgte jeg at eftersætte ham.

PET-agenten var på vej til en overvågningsopgave og fortalte, at han følte sig forfulgt af en aggressiv bilist. Han understregede, at han ikke havde observeret en cyklist vælte af cyklen.

- Jeg troede, manden i den gule varevogn (ATK-bilen, red.) var en vred bilist, for jeg har aldrig set politi manøvre på den måde for at stoppe en bilist, der havde begået en færdselsforseelse. Jeg har kun set rockertyper køre på den måde. Så da han kørte ind foran mig, og jeg stirrede ind i et par overtændte og rasende øjne, besluttede jeg, at jeg ikke ville til at skændes med ham. Så da krydset er frit, kører jeg ud, fortalte kriminalassistenten fra PET.

LÆS OGSÅ: Indbrudstyve kørte galt efter politijagt

Den store misforståelse sluttede, da politiassistenten valgte at påkøre PET-agenten for at standse ham. Han var sikker på, at der var tale om en kriminel, fordi han ikke standsede frivilligt. Kort tid efter stod de ansigt til ansigt - den ene med pistolen trukket og den anden med et skilt i hånden, da gik misforståelsen op for begge parter.

Anklageren kræver, at begge parter skal idømmes dagbøder samt betinget frakendelse af kørekortet, da de undervejs i biljagten har kørt for stærkt, over for rødt, op på en cykelsti, i midterrabatten, i nødsporet og overhalet civile bilister indenom. Det skriver ekstrabladet.dk.

Der afsiges ikke dom i dag.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Få timer efter politiaktion blev der...
bt.dk
Lille barns svar i skoleopgave går...
bt.dk
Dansk stjerneskuespiller og kæresten...
bt.dk
Politiet: Mand faldt ned fra lygtepæl...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx