Af - 02/07-14 08:00

Planetariet vil holde fest og farver under stjernernePlanetariet vil holde fest og farver under stjernerne

Det gamle Planetarium på Vesterbro hiver helt nye stjerner ind i forestillingerne i et forsøg på at ramme tidens trend

storybild

Der sker nye tiltag i Tycho Brahe Planetarium (Billede: TBP)

Mange københavnere har prøvet at sidde under den store stjernehimmel i Tycho Brahe Planetarium, måske mest som barn eller ifølge med børn, men nu er der nyt under solen. Planetariet har fået ny administrerende direktør, og han vil nå ud til endnu flere mennesker:

- Planetariet er først og fremmest epicenter for astronomi, men vi begynder at kigge længere ud i Europa efter dygtige og store visuelle kunstnere og musikere og så inviterer vi dem til København, siger Peter Bak-Larsen, da metroxpress får en rundtur under sol og måner tirsdag morgen. Han har visioner om helt nye arrangementer i salen, og det skal være koncerter, hvor vj's sætter det visuelle i fokus, imens man er til koncert:

- Vi vil gerne have fat i flere målgrupper, også folk, der ikke interesserer sig for astronomi. Det bliver vendt på hovedet, for normalt er musikken i fokus, men dj'en er sænket ned, så lærredet og det visuelle er i fokus, forklarer han. Og der er allerede stor interesse omkring koncerterne, der blev afprøvet for fulde huse med tre vj-arrangementer i foråret:

- Vi inviterede direktøren fra Distortion (Thomas Fleurquin, red.) ind for at se vores vj-arrangementer i foråret og han var helt vild med det og havde ikke set noget lignende. Det giver også et praj om at vi er på vej i den rigtige retning.

Og man kan ifølge direktøren godt glæde sig til at få en ny oplevelse:

- Hvis du er træt af småsnak og skubben til almindelige koncerter, så kan du komme herind og få fuldt fokus på lyd, samtidig med du kan drømme dig væk i stjernehimmelen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx