Af - 23/05-16 12:35

Gruppe tager ansvaret for mystiske sorte 'ligsække': Her er deres forklaringGruppe tager ansvaret for mystiske sorte 'ligsække': Her er deres forklaring

Gruppen 'Danmarks Samvittighed' tager nu ansvaret for de sorte 'ligsække', der er blevet fundet flere steder i København i dag.

Bildstrecke im Grossformat »

I løbet af dagen er der blevet fundet mystiske sorte sække flere steder i København. Nu melder gruppen "Danmarks Samvittighed" sig på banen som afsender i et Facebook-opslag.

Tidligere på dagen advarede politiet om, at der var blevet fundet genstande i sorte plastiksække påsat små beskeder. Sækkene blev fundet på befolkede steder i København som Hovedbanen, Nørreport og Langelinie.

På daværende tidspunkt vidste politiet ikke, hvem der stod bag, men nu tager 'Danmarks Samvittighed' ansvaret og forklarer sig på Facebook. Her fremhæver gruppen, at over 3.770 mennesker ifølge Amnesty druknede i et forsøg på at komme til Europa i 2015.

- Vi har valgt at lægge disse sække ud i det offentlige rum for at gøre folk bevidste om, at Danmark er ansvarlig for flygtninges død. Danmark er som medlem af EU og NATO og som krigsførende nation medvirkende til at producere døde kroppe og flygtende mennesker. I Afghanistan, Irak, Libyen og nu i Syrien. Dette er dog helt usynligt i det offentlige rum og i folks direkte dagligdag, skriver Danmarks Samvittighed blandt andet på Facebook.

Du kan finde hele opslaget her:

LÆS OGSÅ: Mystisk happening: Sorte plastiksække smidt flere steder i København

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Han var så målrettet i sine øjne':...
bt.dk
Joachim B. Olsen kræver aftalen om ny...
bt.dk
Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
BTs Formel 1-korrespondent: Så mange...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx