Af - 25/06-15 21:03; Opdateret: 25/06-15 23:16

København er et hit hos giftelystne turisterKøbenhavn er et hit hos giftelystne turister

København er blevet en populær destination for giftelystne turister. På bare fire år er der sket en firedobling i antallet af udlændinge, der bliver viet i hovedstaden.

storybild

Italienske Sara Colombo og Daniela Stucchi (yderst til højre) blev torsdag viet på Københavns Rådhus. De havde taget venner og familie med til København for at fejre den store dag. (Billede: metroxpress)

Kram og kindkys bliver uddelt, mens kameraerne knipser løs. Vi er venteværelset til vielserne på Københavns Rådhus. I dag skal 14 par sige ja til hinanden – heraf kommer de ni fra udlandet.

Danmarks hovedstad er nemlig blevet et populært sted for giftelystne turister. I 2010 var der 319 udenlandske vielser, mens der i år allerede har været 813 turistpar forbi Rådhuset for at knytte det sidste bånd til hinanden.

Mulighed for vielse uden for kirken gøres permanent
Mulighed for vielse uden for kirken gøres permanent

Den markante stigning vækker glæde hos byens kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen (DF), der mener, at stigningen skyldes, at København har et ry for at være den bedste by at bo i, og desuden er det administrativt nemt at blive gift på Rådhuset. Det er der kun gode grunde til, siger han:

Turistvielser er en rigtig god forretning for København. Når det er et bryllup, så spiser man lidt bedre, bor på et bedre hotel og bruger byen i de dage, man er her.

Et af de par, der i dag skal giftes, er Sara Colombo på 34 og Daniela Stucchi på 47. Valget på København som giftemål skyldes først og fremmest praktiske årsager, da homoseksuelle ikke kan blive gift i Italien, hvor parret kommer fra.

- Selvfølgelig synes vi, det er trist, vi ikke kan blive gift i vores eget land. Men vi kan godt lide København. Vi har været her tre gange før, så vi kender byen, fortæller Sara Colombo.

GALLERI: Verdens vildeste bryllup? Gift 38  gange på seks forskellige kontinenter
GALLERI: Verdens vildeste bryllup? Gift 38 gange på seks forskellige kontinenter

Parret bruger i alt tre dage i hovedstaden sammen med familie og venner. I aften skal de fejre det med bryllupsmiddag, inden turen i morgen går tilbage til støvlelandet.

Camilla står bag populær blog: Sådan gør man også en forskel
Camilla står bag populær blog: Sådan gør man også en forskel

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vennen og rivalen mindes afdøde...
bt.dk
Mourinho fik kritik for Champions...
bt.dk
Khader: Danmark bør boykotte fodbold-VM
bt.dk
Superliga-klub bløder: Præsenterer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx