Af - 25/04-14 08:59; Opdateret: 25/04-14 09:59

Sæsonen for gadefester starter med en kamelSæsonen for gadefester starter med en kamel

Årets første gadefest, Nørrebros 48 TIMER, byder blandt andet på kameler og en psykedelisk tunnel

storybild

(Billede: pr-foto 48 TIMER)

Man ved sommeren nærmer sig, når gadefesterne begynder at pible frem over byens brosten og parker, og årets første af slagsen er den nørrebroske festival 48 TIMER, der indtager bydelen denne weekend.

Det er tredje år i træk festivalen finder sted, men igen i år har den haft vokseværk så mere end 60 events og koncerter finder sted over de to døgn.

Ældresagen skuffet over Roskilde-program
Ældresagen skuffet over Roskilde-program

- Festivalen er ved at finde fodfæste, og det tror jeg er fordi den er båret af et lokalt engagement. Alle events er skabt af lokale aktører, der selv har budt ind med deres aktiviteter, siger Stine Maria Jespersen, der er projektleder på festivalen, der arrangeres af tre lokale kulturhuse samt lokaludvalget.

Se hvornår kunstnerne spiller på Roskilde
Se hvornår kunstnerne spiller på Roskilde

Som noget nyt spærres Nørrebrogade i år af fredag aften ud for Assistens Kirkegård til åbningskoncerten med Fastpoholmen og Lucy Love. Under festivalen vil man blandt andet kunne finde en stor psykedelisk tunnel på Dronning Louises Bro, mens Den Sorte Plads vil blive omdannet til en arabisk oase med beduintelt, vaskeægte kameler og marathonoplæsning af Tusind og én nats eventyr.

Traditionen tro er der også undervandskoncert i Hillerødgadebadet, men der bliver også plads til modeshow med retrotøj og et kasettebåndsmarked i bedste Nørrebro-stil.

Vanguard er klar med de første otte navne
Vanguard er klar med de første otte navne

- Nørrebro er jo Københavns baggård, og vi vil gerne vise, at vi har et rigtig rigt kulturliv. Her er mange kreative og anderledes tænkende mennesker, siger Stine Maria Jespersen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forholdet gik i stykker, da hun...
bt.dk
11 timer inde i ekstremt rekordforsøg...
bt.dk
Opsigtsvækkende ny teori om...
bt.dk
Nyt rod på Københavns Rådhus: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx