Af - 24/08-16 08:55

Professor slår alarm: Pokémon-jægere smadrer historisk perleProfessor slår alarm: Pokémon-jægere smadrer historisk perle

Pokémon-tilhængerne fylder så meget i københavnsk park, at det ødelægger omgivelserne, lyder kritikken.

storybild

Pokémon-spillere i Bibliotekshaven. (Billede: Scanpix/Ida Odgaard)

Jagten på Pokémon-væsener er blevet den helt store internationale dille denne sommer. Også i København, hvor spillere valfarter til populære Pokémon-hotspots.

Et af disse er i Det Kongelige Biblioteks Have på Slotsholmen, og her er koncentrationen af spillere nu så stor, at de udgør et reelt problem.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Tidligere på ugen kunne metroxpress fortælle, hvordan et planlagt bryllup måtte flyttes fra haven, fordi den simpelthen var overrendt af spillere.

LÆS OGSÅ: Anna-Katrine og Christian måtte rykke bryllup på grund af Pokémon GO

Nu langer professor Birgitte Possing, dr.phil. i komparative kulturstudier, ud efter spillerne, som ifølge hende fuldstændig ødelægger den historiske have.

- En ustyrlig larm af råb, skrig og urbrøl, afslidte græsplæner, knækkede roser, brækkede grene og flintrende flokke af folk, der løber fredelige fodgængere over ende, lyder kritikken i dag i et læserbrev i Politiken.

Professoren fortæller til TV 2 Lorry, at hun flere gange er blevet væltet omkuld af ihærdige Pokémon-jægere. I læserbrevet fortsætter kritikken:

LÆS OGSÅ: Interessen for Pokémon Go er på vej nedad

- Når 20-30-80 eller op til 200 ad gangen får øje på et af de små digitale væsner, spæner de hæmningsløst i samme retning uden hensyn til fæ eller folk, blomster, blade eller træer.

- Selv ænderne i søen må flygte over hals og næb. Nu har flere også medbragt musik og højttalere. Mod massepsykose kæmper selv fugle forgæves.

Til TV 2 Lorry uddyber hun kritikken:

LÆS OGSÅ: Sex-grise ødelagde Pokémon-tur og skabte trafikproblemer

- Det Kongelige Biblioteks Have er simpelthen en perle, som man er ved at ødelægge … Prøv at lave noget lignende i Torvehallerne. Så skal du se de handlende reagere.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx