Af - 24/08-16 08:55

Professor slår alarm: Pokémon-jægere smadrer historisk perleProfessor slår alarm: Pokémon-jægere smadrer historisk perle

Pokémon-tilhængerne fylder så meget i københavnsk park, at det ødelægger omgivelserne, lyder kritikken.

storybild

Pokémon-spillere i Bibliotekshaven. (Billede: Scanpix/Ida Odgaard)

Jagten på Pokémon-væsener er blevet den helt store internationale dille denne sommer. Også i København, hvor spillere valfarter til populære Pokémon-hotspots.

Et af disse er i Det Kongelige Biblioteks Have på Slotsholmen, og her er koncentrationen af spillere nu så stor, at de udgør et reelt problem.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Tidligere på ugen kunne metroxpress fortælle, hvordan et planlagt bryllup måtte flyttes fra haven, fordi den simpelthen var overrendt af spillere.

Anna-Katrine og Christian måtte rykke bryllup på grund af Pokémon GO
Anna-Katrine og Christian måtte rykke bryllup på grund af Pokémon GO

Nu langer professor Birgitte Possing, dr.phil. i komparative kulturstudier, ud efter spillerne, som ifølge hende fuldstændig ødelægger den historiske have.

- En ustyrlig larm af råb, skrig og urbrøl, afslidte græsplæner, knækkede roser, brækkede grene og flintrende flokke af folk, der løber fredelige fodgængere over ende, lyder kritikken i dag i et læserbrev i Politiken.

Professoren fortæller til TV 2 Lorry, at hun flere gange er blevet væltet omkuld af ihærdige Pokémon-jægere. I læserbrevet fortsætter kritikken:

Interessen for Pokémon Go er på vej nedad
Interessen for Pokémon Go er på vej nedad

- Når 20-30-80 eller op til 200 ad gangen får øje på et af de små digitale væsner, spæner de hæmningsløst i samme retning uden hensyn til fæ eller folk, blomster, blade eller træer.

- Selv ænderne i søen må flygte over hals og næb. Nu har flere også medbragt musik og højttalere. Mod massepsykose kæmper selv fugle forgæves.

Til TV 2 Lorry uddyber hun kritikken:

Sex-grise ødelagde Pokémon-tur og skabte trafikproblemer
Sex-grise ødelagde Pokémon-tur og skabte trafikproblemer

- Det Kongelige Biblioteks Have er simpelthen en perle, som man er ved at ødelægge … Prøv at lave noget lignende i Torvehallerne. Så skal du se de handlende reagere.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nicolas Sarkozy anholdt af politiet
bt.dk
Er nu reelt udryddet: Det sidste...
bt.dk
Chok: Historiske danske legender...
bt.dk
Her er danskerne stået op til flere...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx