Af Marc Nicholas Thygesen - 16/03-15 11:21; Opdateret: 16/03-15 12:36

Morfar erkender advokat-drab: Der var ingen anden udvejMorfar erkender advokat-drab: Der var ingen anden udvej

En 67-årig mand, som sidste år dræbte en advokat i Københavns Byret, er mandag for retten på Frederiksberg.

storybild

Den 67-årige morfar dræbte advokaten og sårede manden. (Billede: Polfoto/EHRBAHN JACOB)

En 67-årig morfar forklarer mandag i Retten på Frederiksberg, hvorfor han 16. september sidste år skød og dræbte advokat Anders Lindholdt og forsøgte at dræbe sin tidligere svigersøn under en retssag i Fogedretten i København.

LÆS OGSÅ: Morfar vil nu forklare årsag til drab på advokat

En 67-årig mand, som sidste år dræbte en advokat i Københavns Byret, er mandag for retten på Frederiksberg.

Skuddene blev affyret under en samværssag mellem den 67-åriges datter og hendes eksmand om deres fælles treårige søn.

LÆS OGSÅ: Sigtet for sygehusdrab: Kvinde svarer på alt

Kvindens far mente, at advokaten og hans tidligere svigersøn havde opført sig urimeligt sagen igennem.

- Jeg gjorde det, for nu havde sagen varet i over et år. Jeg spiste omkring 20 piller om dagen, og jeg havde ikke sovet i et år stort set, forklarer han.

LÆS OGSÅ: Morfar stilles nu for retten for drab på advokat

Derfor savede han dagen inden drabet sin jagtriffel over for at tage den med til retsmødet, som han havde fået fuldmagt til at deltage i i stedet for sin datter, som var syg.

I Retten på Frederiksberg forklarer den lille 67-årige mand, som har krøllet hår og fuldskæg, at han ikke 100 procent havde besluttet at gøre det. Han ville se, hvordan tingene udviklede sig i retten.

Fattet fortæller han, at han i retten ikke så anden udvej end at skyde advokaten og eks-svigersønnen. Der var kommet en ny dommer i sagen, som morfaren kommer op at toppes med.

- Han råber op, at det er ham, der bestemmer, for "det er min retssal". Og jeg skal ikke tale sådan i retten. Han råber til mig, at hvis jeg ikke gør, som han siger, så må jeg ikke komme med næste gang.

- Der tænker jeg, at nu er der ikke andre muligheder. Nu er sagen kørt af sporet. Nu går det ud over mit barnebarn, og det skal det ikke, siger morfaren.

Derefter rejser han sig op og skyder to gange mod sin tidligere svigersøn og to gange mod advokaten, som dør af sine kvæstelser.

Tiltalte forklarer, at han havde tænkt sig at bruge sine to sidste skud på at skyde sig selv. Men pludselig springer svigersønnen op fra gulvet og løber ud af døren.

- Jeg går samme vej. Da jeg kommer ud i venterummet ved skranken, står han inde bag ved døren ind til kontoret. Så affyrer jeg et skud derover mod også, siger han.

Han forklarer, at han ville skyde svigersønnen, fordi det er ham, der er årsag til det hele.

- Han har svinet familien til igennem lang tid. Jeg har lånt ham flere hundrede tusinde kroner for at få ham videre i livet, forklarer han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx