Af - 28/01-15 18:18; Opdateret: 28/01-15 19:39

Kabeltyveri onsdag koster DSB halv mio. kronerKabeltyveri onsdag koster DSB halv mio. kroner

Onsdagens kabeltyveri kommer til at løbe op i en ekstraregning på en halv mio. kroner for statsbanerne.

storybild

Omfattende kabeltyveri ved Åmarken station. . S-togs passagerer måtte - igen - med togbusser. (Billede: Polfoto/Dresling Jens)

Onsdag blev DSB endnu en gang ramt af kabeltyveri bed Åmarken Station, og lammede trafikken imellem Hundige og København. Kabeltyveriet fandt sted tirsdag aften, hvilket gik ud over morgentrafikken dagen efter. Det hele kørte dog igen på skinner til onsdagens eftermiddagstrafik.

Der blev sat omkring 100 togbusser ind, og på den måde lægger det i ovnen til, at 2015 også bliver ramt af talrige tyve på ledningsrov, og det kan komme til at koste dyrt, vurderer DSBs chef for trafikinformation, Tony Bispeskov.

- Det er enormt frustrerende for både os og vores kunder, fordi vi i sagens natur ikke kan gøre så meget. Der har været fem kabeltyverier alene fra fredag til søndag i sidste uge, så det er voldsomt frustrerende. Det betyder jo, at det tager længere tid at komme på arbejde eller i skole, siger han til metroxpress.

S-togene kører igen efter omfattende kabeltyveri
S-togene kører igen efter omfattende kabeltyveri

De mange kabeltyverier er en torn i øjet på både pendlere og DSB selv.

- Kabeltyverier er efterhånden nærmere reglen end undtagelsen, og det er alvorligt for os, for kunderne begynder at se efter alternativer til at komme på arbejde eller i skole. Selvfølgelig kan vi indsætte busser, men det tager nu engang længere tid at komme fra Hundige til Københavns Hovedbanegård med busser, og mange af dem står også med cykler, de ikke kan få med.

Briternes løsning på kabeltyveri: Eksploderende UV-vand
Briternes løsning på kabeltyveri: Eksploderende UV-vand

- De får en forringet service, og det er frustrerende, fordi nogle kunder måske begynder at se efter alternative transportløsninger, men vi må håbe, at vi kan vinde dem tilbage, siger Tony Bispeskov til metroxpress.

LÆS OGSÅ: Kabeltyveri skaber igen ravage for S-togene i København

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx