Af - 14/03-16 09:30

Sigrid sagde jobbet op: Var træt af 'besværlig' offentlig transportSigrid sagde jobbet op: Var træt af 'besværlig' offentlig transport

Fire ud af ti er utilfredse med den offentlige transport i region hovedstaden, viser ny undersøgelse.

storybild

Sigrid Svane havde svært ved at få hverdagen til at hænge sammen, når hun pendlede til og fra arbejde. Nu har hun taget konsekvensen. (Billede: Privatfoto)

40 procent af borgerne i hovedstadsområdet er utilfredse med den offentlige transport, fordi den er for langsom, for upålidelig og ikke hænger godt nok sammen.

Det viser en ny undersøgelse fra Region Hovedstaden.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

For 36-årig grafisk designer Sigrid Svane skal der ikke der ikke mange forsinkelser, sporarbejder eller aflyste tog til, før hele tidsplanen ramler og andre må hente børnene i børnehaven.

Hun har derfor nu opgivet jobbet i København, og fra den april begynder hun på et nyt job i Hillerød tættere på hjemmet.

- Besværet, usikkerheden og især tidsforbruget ved at pendle har været en af de vigtigste årsager til beslutningen om at skifte job. I bil uden for myldretiden tager det bare en god halv time at køre ind til København, men jeg er afhængig af kollektiv transport, og det er simpelthen blevet for presset, siger hun.

Nyt DSB-tilbud giver gratis forbrug af bøger i en måned
Nyt DSB-tilbud giver gratis forbrug af bøger i en måned

Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen erkender, at der er plads til forbedringer.

- Undersøgelsens resultater kommer ikke bag på mig. Det haster med en bedre organisering af den kollektive trafik i hovedstadsområdet. Især pendleroplandet skal hænge bedre sammen, siger Kristian Pihl Lorentzen, som afviser, at flere penge er løsningen, siger han.

- Vi har en udfordring ved, at vi har mange aktører med mange interesserer. Buslinjer, der konkurrerer direkte med S-tog og regionaltog er jo ikke smart at bruge skattepenge på. Det skal koordineres bedre på tværs, så orkestret spiller bedre sammen, siger Kristian Pihl Lorentzen.

LÆS OGSÅ: Sådan straffer Julie den bilist, der har taget hendes parkeringsplads

LÆS OGSÅ: Så meget tid koster forsinkelser i trafikken pendlerne

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Flere nye tilfælde af frygtet sygdom...
bt.dk
10 køer fundet døde på ubeboet ø: Nu...
bt.dk
Tusindvis af pendlere tages som...
bt.dk
Skat og politiet har snuppet biler og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx