Af Marc Nicholas Thygesen - 08/07-15 10:03; Opdateret: 08/07-15 10:27

Serviceforbundet mødes med Ryanair onsdagServiceforbundet mødes med Ryanair onsdag

Fagforeningen har et forslag til en overenskomst klar til flyselskabets HR-chef.

storybild

(Billede: Polfoto/Shawn Pogatchnik)

Et nyt kapitel i fortællingen om det anspændte forhold mellem det irske flyselskab Ryanair og den danske fagbevægelse ser ud til at blive skrevet onsdag.

Efter udtalelser: Ryanair truer fagfolk med retssag
Efter udtalelser: Ryanair truer fagfolk med retssag

Ifølge Serviceforbundets formand John Dybart skal de to parter mødes klokken 11 i København, og fagforeningen vil her forsøge at fremlægge et forslag til en overenskomst for selskabets ansatte i Danmark.

- Alle snakker kun om konflikter og blokade, men det primære er at lave en overenskomst, der gælder for de mennesker, der bor i Danmark og arbejder i Danmark, og det forsøger vi igen, siger John Dybart til Ritzau.

Konflikten startede, da Ryanair etablerede en base i København 1. marts, men nægtede at forhandle en overenskomst med de danske fagforeninger. Det fik LO til at varsle en blokade, og sagen endte i Arbejdsretten.

LO er klar til faglig blokade mod Ryanair
LO er klar til faglig blokade mod Ryanair

Her tabte Ryanair, og det har fået selskabet til at varsle en lukning af den københavnske base, som i stedet skal flyttes til Litauen.

Tirsdag meddelte selskabet dog, at det vil beholde basen, hvis blokadevarslet droppes, men det er der ikke tale om, understreger John Dybart.

- Vi afmelder ikke nogen konfliktvarsler, siger han.

Ifølge fagforeningsmanden er det Ryanairs personaledirektør, Eddie Wilson, og selskabets danske advokat, der deltager ved mødet.

Biludlejningsfirma stopper Ryanair-samarbejde
Biludlejningsfirma stopper Ryanair-samarbejde

De vil blive præsenteret for det samme udkast til en overenskomst, som de nægtede overhovedet at kigge på tilbage i februar.

- Vi har et forslag med, og det er det samme forslag jeg havde med ved det seneste møde i London i februar. Det er en ganske almindelig gennemsnitsoverenskomst, siger John Dybart.

På et pressemøde tirsdag gentog Ryanairs topchef, Michael O'Leary, at han ikke anerkender de danske fagforeninger, men John Dybart mener alligevel, at forhandlingens vej skal have et forsøg.

- Det skal have en chance, for det er ikke konflikten, der er hovedmålet. Hovedmålet er en overenskomst, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Panik på Wall Street - kurserne...
bt.dk
Psykiater: Hvis Peter Madsen bliver...
bt.dk
Nu bliver populær streamingtjeneste...
bt.dk
Historisk dansk slot får sur smiley:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx