Af - 23/03-15 11:10

200.000 insekter flytter ind i kendt storcenter200.000 insekter flytter ind i kendt storcenter

I løbet af foråret flytter 200.000 bybier ind på taget af Rødovre Centrum. Københavnerne har taget godt imod Københavns Bybi Forening, der udvider med endnu flere bistader i 2015.

storybild

Københavns Bybi Forening har bistader hos 10 virksomheder. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Man forbinder ikke umiddelbart softice, nedtrådt tyggegummi og Vero Moda-butikker med den summende lyd af bier. Men fra starten af maj flytter 200.000 bier ind på taget af Rødovre Centrum med fem nye bistader opsat af Københavns Bybi Forening.

Det er et led i centrets grønne profil, der skal lokke flere kunder til.

Hovedstaden bliver yngre, mens provinsen bliver ældre
Hovedstaden bliver yngre, mens provinsen bliver ældre

- Vi linker det til vores havetema, og at centret oprindeligt er grundlagt af en gartner. Derudover giver det os et unikt brand, da ikke andre centre har bybier på taget, siger Charlotte Andersen, marketingdirektør for Rødovre Centrum.

Rødovre Centrum er dog ikke alene om at tænke sådan. I forvejen har foreningen bistader hos ti andre københavnske virksomheder. Det bidrager til deres strategier for CSR (Corporate Social Responsibility), da projektet både har en grøn og social dimension, fortæller Oliver Maxwell, initiativtager og direktør for Københavns Bybi Forening.

- Man kan ikke skille miljø fra samfund. Et bæredygtigt miljø hænger også sammen med et bæredygtigt samfund, hvor der er plads til flere mennesker, siger han og hentyder til, at projektet blandt andet beskæftiger hjemløse og langtidsledige.

Vil rive graffitivæg ned: 'Den skæmmer byen'
Vil rive graffitivæg ned: 'Den skæmmer byen'

I Rødovre Centrum bakker man også op om, at projektet både værner om det grønne og sociale i byen.

- Det er jo et fantastisk projekt. Vi bakker meget op om, at projektet hjælper vores samfund videre, siger Charlotte Andersen.

Oliver Maxwell løfter da også sløret for, at foreningen udvider med endnu flere bistader i 2015, blandt andet på Frederiksberg. Hvor resten skal placeres, vil han endnu ikke afsløre, men han fortæller, at de forventer at udvide med i alt seks steder.

Kongen af remix indtager Rust: Vennerne siger det er sex-musik
Kongen af remix indtager Rust: Vennerne siger det er sex-musik

- Det er fantastisk, at flere og flere bakker op om idéen og tager det til sig. Det er et tegn på, at flere er enige med os i, at man skal tage positivt ejerskab over byen. På den måde gør man København til et bedre miljømæssigt og socialt smukkere sted, siger Oliver Maxwell.

Artiklen er lavet i samarbejde med journaliststuderende fra Roskilde Universitet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Socialdemokrat opfordrer til opgør:...
bt.dk
Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Danskere snyder eller dummer sig:...
bt.dk
Absurd drama i Superligaen: SÅ er det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx