Af - 31/01-14 06:05

Højresvingsulykker: Borgmestre presser EUHøjresvingsulykker: Borgmestre presser EU

København vil sammen med cykelbyer som Amsterdam og London stille skrappere krav til lastbiler.

storybild

Europæiske borgmestre lægger sammen pres på EU for at komme højresvingsulykker til livs. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Kravene til udsyn fra lastbiler skal skærpes, så højresvingsulykker kan forhindres. Det mener borgmestre fra store dele af Europa, og derfor lægger mere end 130 storbyer nu sammen pres på EU for at få mere sikre lastbiler på vejene. København er med, for det er afgørende at få ændret reglerne, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EnL.).

Højresvingsulykker: Læserne er fulde af idéer
Højresvingsulykker: Læserne er fulde af idéer

- Vi mistede otte danskere i højresvingsulykker i 2013. Men vi kan undgå mange af ulykkerne, hvis vi får mere sikre lastbiler med bedre udsyn. Vi kan ikke fastsætte lovgivningen i København, derfor slår vi os sammen med andre byer. Det er et fælles europæisk problem, for lastbilerne kører på tværs af Europa. Men det er nu, det skal ske, siger Morten Kabell.

Den 11. februar skal EU Parlamentet behandle et lastbildirektiv, og her har formanden for transport- og turismeudvalget i EU Parlamentet Brian Simpson stillet et ændringsforslag med skrappere krav til lastbilerne. Morten Kabell vil prøve at få de danske medlemmer af EU Parlamentet til at støtte ændringsforslaget og bede den nye transportminister bakke sagen op.

Sanger om dødsulykker: Der må være en løsning
Sanger om dødsulykker: Der må være en løsning

Også Londons borgmester Boris Johnson mener, at det er afgørende at handle hurtigt.

- EU har nu en chance, der kun kommer en gang hvert årti, for at fjerne nogle af de restriktioner, der forhindrer os i at gøre lastbilerne mere sikre. Hvis ændringsforslaget vedtages, kan vi bogstavelig talt redde hundredvis af liv over hele EU de kommende år, siger han ifølge BBC.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekspert: Det kan kokain-anklagen...
bt.dk
BTs Formel 1-korrespondent: Så mange...
bt.dk
Michael og Lina har den mest utrolige...
bt.dk
Psykiater: Hvis Peter Madsen bliver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx