Af - 14/09-16 08:12

To svømmehaller, 500 ungdomsboliger og bedre cykelstierTo svømmehaller, 500 ungdomsboliger og bedre cykelstier

Københavns budgetaftale for næste år er klar. Samtlige partier på Rådhuset står bag aftalen.

storybild

Budgetaftalen betyder blandt andet bedre vilkår for byens cyklister. (Billede: Scanpix)

I går blev budgettet for Københavns Kommune 2017 skrevet under. Samtlige partier står bag budgetforliget, der blandt andet betyder penge til renovering af byens folkeskoler, finansiering til to nye svømmehaller, penge til flere boliger - blandt andet til unge - og penge til et renere og grønnere København.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Der afsættes 82 millioner kroner til 500 nye almene ungdomsboliger, således at der i løbet af de kommende år vil være i alt 6.000 nyebyggede ungdomsboliger.

BYENS BØRN
Den helt store vinder i budgetaftalen er de københavnske børn. I alt afsættes der 1,6 milliarder til byens børn. Blandt andet afsættes der i alt 798,7 til helhedsrenovering af i alt 10 folkeskoler. Derudover skal 17 legepladser renoveres og der afsættes penge til tidlig indsats over for udsatte børn.

Historisk træpolitik vedtaget i København
Historisk træpolitik vedtaget i København

GRØNT
Et renere og grønt København er også en af posterne. Der afsættes 140 millioner til renovering af veje og cykelstier på blandt andet Vesterbrogade og Amager Boulevard. Derudover afsættes der 44,5 millioner til rengøring af byens pladser og gader, og indsatsen for at samle skodder og glasskår intensiveres. 1.000 nye partnersskabstræer, et sommerrenholdsteam og bedre cykelparkeringsmuligheder er også på listen.

Overborgmester raser: Afskaf ikke i tilskuddet til byens svageste
Overborgmester raser: Afskaf ikke i tilskuddet til byens svageste

KULTUR
Også idræt og kulturlivet får tilsat nye midler. Blandt andet skal Papirøen udvikles, og derfor er der afsat 60 millioner til en ny svømmehal med tilhørende havnebad. Også Ørestad skal have en ny svømmehal. I vintermånederne kan københavnerne se frem til en ny skøjtebane i Enghaveparken. Derudover afsætter kommunen fem millioner til festivalpuljen og fjerner gebyret for idrætsforeninger på 150 kroner pr. voksenmedlem.

- Med aftalen sikrer vi, at der bliver bygget nye svømmehaller, kunstgræsbaner og renoveret idrætsanlæg. Det er jeg som kultur- og fritidsborgmester meget tilfreds med, for byen vokser, og der er stort behov for idrætsfaciliteter, siger kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF).

Her bliver københavnernes cykelsti bredere i 2016
Her bliver københavnernes cykelsti bredere i 2016

Du kan se hele budgetaftalen her.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx