Af - 06/02-14 14:16

EL raser: Udskift ledelsen i MetroselskabetEL raser: Udskift ledelsen i Metroselskabet

Det er på tide at vende et kritisk blik mod Metroselskabets direktionsgang, efter Natur- og Miljøklagenævnets seneste afgørelse, mener Enhedslistens trafikordfører.

storybild

Aftenarbejde på metrobyggeplads i København. (Billede: Polfoto)

Metrobyggeriet i København sejler nu så meget, at man bør overveje at skifte ud i ledelsen i Metroselskabet. Det mener Enhedslistens trafikordfører på Christiansborg Henning Hyllested, efter Natur- og Miljøklagenævnet har underkendt tilladelserne til støjende natarbejde på Københavns metrobyggepladser.

Metrobyggeri: Forvaltning afviser store forsinkelser
Metrobyggeri: Forvaltning afviser store forsinkelser

- Det er i høj grad på tide at skifte ud i Metroselskabets ledelse. Projektet sejler, og Metroselskabet har alvorlige problemer med at overholde tidsfristerne, og det kommer til at koste. Det har været dårligt planlagt fra starten. Nu er det er i høj grad på tide at skifte ud i Metroselskabets ledelse, siger Henning Hyllested, der vil rejse spørgsmålet for bede transportministeren.

Han mener ikke, at man kan se bort fra de miljømæssige aspekter af hensyn til økonomien i byggeprojektet.

Kommentator: Nogen kommer til at bøde for Metro-farce
Kommentator: Nogen kommer til at bøde for Metro-farce

- Det kan godt være, at byggeriet bliver yderligere forsinket, hvis vi bremser natarbejdet, men det er forsinket i forvejen, og vi har altså nogle borgere, der er alvorligt i klemme, og deres sundhed er på spil. Det kan man ikke sidde overhørig. Den støj, de er udsat for, er langt, langt over de fastsatte grænser, siger han.

Derfor undrer det ham, at Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning i aftes meldte ud, at man forventer at kunne fortsætte aftenarbejdet, da man formentlig kan anvende gamle påbud eller tilladelser.
Kommunen skal både vise hensyn til beboerne og til byggeriet, men Henning Hyllested mener ikke, at kommunen kan vælge at gå begge veje i sit hensyn.

Støjplagede metro-naboer: Metroselskabet får lærestreg
Støjplagede metro-naboer: Metroselskabet får lærestreg

- Det er rigtigt, at der i kendelsen står, at der skal tages hensyn til projektets fremdrift. Men der står også, at man skal afveje interesserne. Det kan ikke passe, at man sætter beboernes retssikkerhed på spil. Man beder jo nogle af sine borgere om at bo i et støjhelvede, som embedslægen har erklæret for sundhedsskadeligt, siger han.

Metroselskabet vil ikke kommentere kritikken af ledelsen.

Aften- og natarbejde ved Metro skal stoppes
Aften- og natarbejde ved Metro skal stoppes

Om konsekvenserne for stoppe for aften- og natarbejde siger selskabets miljø- og myndighedschef Margot Brabrand i en mail til Metroxpress:

- Vi har modtaget afgørelserne fra Natur- og Miljøklagenævnet og er i gang med at nærlæse dem. Vi afventer naturligvis miljømyndighedernes vurdering, hvad Natur- og Miljøklagenævnets konklusioner vil betyde for aften- og natarbejdet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kongehusekspert om prins Nikolais nye...
bt.dk
Måtte udgå med skrækskade: Her er...
bt.dk
BT erfarer: Dansker tæt på stort job...
bt.dk
Stor fødevarekontrol afslører massiv...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx