Af - 07/12-16 13:29

Nye tal: Disse bydele er mest plaget af indbrudNye tal: Disse bydele er mest plaget af indbrud

Nye tal fra Københavns Politi kortlægger antallet af indbrud i hovedstaden. Mens der er sket et markant fald på Nørrebro og Østerbro, er der sket en stigning i de fleste andre bydele.

251 borgere på Østerbro kom sidste år hjem til gennemrodede skuffer og manglende genstande, efter at have haft besøg af en indbrudstyv. Det tal er i år faldet til 154 anmeldte indbrud. På Nørrebro er der ligeledes sket et kraftigt fald. Sidste år blev der anmeldt 260 indbrud, i år ligger tallet på 117.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Men i alt er antallet af indbrudsanmeldelser i kommunen steget med to procent de første tre kvartaler i år sammenlignet med sidste år.

Tyvene kommer: Her er de mest udsatte områder
Tyvene kommer: Her er de mest udsatte områder

Hos Københavns Politi har man svært ved at give en decideret årsag, men der kan være visse faktorer, der spiller ind, oplyser Lisbeth Hohwü, der er politiassistent hos Den Kriminalpræventive Sektion.

- Jeg gik en tryghedsvandring på Nørrebro i slutningen af november, og her kunne jeg se, at mange af hovedindgangene til lejlighederne var blevet bedre sikret, siger hun og tilføjer:

Tit er der problemer med, at folk ikke får lukket hoveddøren til opgangen ordentligt eller at tyven nemt kunne stikke noget ind og åbne dem. Det ser ud til, at borgerne her har hørt efter vores råd og sikret sig bedre mod den slags.

Sådan holder du indbrudstyven ude
Sådan holder du indbrudstyven ude

Brønshøj/Husum og København S/Ørestaden står for de fleste anmeldelser med henholdsvis 443 og 458 indbrud i år. Lisbeth Hohwü forklarer, at det blandt andet kan hænge sammen med, at der er mange huse her, og de er lettere at bryde ind i end lejligheder.

Natlig pokémon-jæger skabte frygt for indbrud
Natlig pokémon-jæger skabte frygt for indbrud

Med julen for døren opfordrer hun københavnerne til at sikre sig med gode låse på hoveddøre, køkkentrapper og vinduer. Derudover er politiets erfaring, at nabohjælp forebygger indbrud rigtig meget.

På den længere bane har indbrudstyvene dog hårdere vilkår i hovedstaden. Antallet af indbrud er tæt på halveret på fem år.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dårligst af alle: Helt og aldeles...
bt.dk
BT's karakterbog: 'Nej, nej, nej, en...
bt.dk
'Regnede forkert med 55.000 - ups,...
bt.dk
Mand druknede under badetur - ven...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx