Af - 27/01-16 09:08

DSB: Her giver togene fra Sverige forsinkelserDSB: Her giver togene fra Sverige forsinkelser

Forsinkede svenske tog går ud over resten af køreplanen på Kystbanen, hvor det giver en 'dominoeffekt'.

storybild

(Billede: Polfoto)

Forsinkede tog er endnu engang et problem for DSB.

Ifølge en aftale med staten må cirka et ud af fem tog være forsinkede på Kystbanen, der løber mellem Helsingør og Københavns Hovedbanegård, men det er på det seneste ikke lykkes at holde den aftale.

I december var mere end hver fjerde tog nemlig forsinket på strækningen, skriver DR P4 København. Ifølge DSB skyldes det, at der kommer en del tog fra Sverige, som også skal køre på strækningen.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Det skyldes, at togene på den travle rute kører hvert 10. minut, men dem, der kommer fra Sverige, og som kører hver halve eller hele time, skal passe ind i køreplanen, og det er ikke altid lige nemt, når de er forsinkede.

- Når man skal have et lidt forsinket tog fra Sverige ind og kører på en banestrækning, hvor der kører tog hver tiende minut, så kan det i sig selv give en dominoeffekt, fortæller Trafikinformationschef i DSB Tony Bispeskov til TV 2 Lorry.

Nyt højhus får vinterhave i midten: - En gestus til københavnerne
Nyt højhus får vinterhave i midten: - En gestus til københavnerne

Helt præcist skal 81 procent af Kystbanens tog gå til tiden, men det er ikke DSB's egen ambition. Selv om de måske ikke kan opfylde det mål lige nu, så går de efter, at der slet ikke er forsinkelser, forklarer Tony Bispeskov.

Tilbage i september var meldingen fra transportminister Hans Christian Schmidt (V), at forbedringer var på vej, og at det vil gå fremad fra december af, fordi DSB vil overtage alle aktiviteter i DSB Øresund, der ellers har stået for driften.

- Det her bliver først rigtig godt, når vi kommer frem til december, hvor DSB overtager. Der har jo været problemer med det her i lang tid, og i de sidste tre år er det blevet værre og værre. Det kan jeg jo selv se på tallene. Men til december bliver det bedre. Det er det, man skal indstille sig på, sagde transportministeren til DR i september.

Om det er rigtigt vil de næste måneder forhåbentligt vise.

Nu kan denne by se frem til sin første døgnåbne Netto
Nu kan denne by se frem til sin første døgnåbne Netto


LÆS OGSÅ: Toast er trendy: Her er de fem bedste steder i København

LÆS OGSÅ: TV: Se om Rikke Göransson helst vil have et 'Brøggler-buttplug' eller Sydney Lee's selvbruner

LÆS OGSÅ: Brandvæsnet kører forgæves hver tredje gang

LÆS OGSÅ: Sygeplejerske er tiltalt for dødelig dosis morfin

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx