Af - 03/10-14 08:49

Her dystes der i electric boogie og de nyeste hiphop-movesHer dystes der i electric boogie og de nyeste hiphop-moves

De sidste nye moves og trends fra streetdancens verden kan ses i aften, når nogle af Danmarks bedste dansere dyster i København.

storybild

(Billede: PR-foto)

Er du vild med dans, men træt af at sidde i sofaen og se mere eller mindre kendte danskere prøve kræfter med vals, tango og chachacha?

I aften kan du se ‘the real thing’, når nogle af Danmarks dygtigste dansere dyster i urban dans og viser nye moves frem fra stilarter som hiphop, house, electric boogie og vogueing i Copenhagen Choreographer’s Competition.

Klaus Bondam afslører 'Vild med dans'-løn: Så meget fik han
Klaus Bondam afslører 'Vild med dans'-løn: Så meget fik han

Her handler det ikke kun om, hvordan konkurrenterne danser, men ligeså meget om, hvad de danser og sammensætter deres koreografi. Og det er her, danserne også selv henter ny inspiration og spotter de nyeste trends.

- Det er et sted, hvor urban dans, underground, hiphop og street mødes, og det viser det bedste vi har fra den kultur og de sidste nye twists indenfor eksempelvis hiphopkulturen, forklarer Selene Muños, der sidder med i dommerpanelet.

Dansetrinene overtager byen
Dansetrinene overtager byen

De fleste danskere uden særlig kendskab til dans føler måske ikke, at de kender meget til urban dance, men det gør de måske nok alligevel, mener hun.

- Hiphop og streetdance er faktisk noget af det mest anvendte dans i dag - det er blandt andet det, vi ser i musikvideoerne. På den måde er det ret anerkendt, men det tager tid før det bliver naturligt at konkurrere i det, siger Selene Muñoz, der får selskab i dommerkommiteen af blandt andre Toniah Pedersen, Alexander Kølpin og Nikolaj Hübbe.


data-show-border="false">

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet rydder Pusher Street - igen
bt.dk
Undrede du dig også? Derfor kom...
bt.dk
Tårer i øjnene: Mary fik kronprins...
bt.dk
Michael Dyrby: Kære Kronprins - her...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx