Af - 25/03-14 14:01; Opdateret: 26/03-14 10:48

Ny han får Zoo til at aflive raske løveungerNy han får Zoo til at aflive raske løveunger

Et generationsskifte i Zoologisk Haves løvebestand betyder, at fire raske dyr er blevet aflivet.

storybild

Sådan ser Zoologisk Haves nye hanløve ud. (Billede: Frank Rønsholt/København Zoo)

Zoo-direktør Bengt Holst kan godt begynde at varme mundtøjet og forberede sig på ny kritik, akkurat som da giraffen Marius i februar blev aflivet.

Zoologisk Have på Frederiksberg har nemlig aflivet to voksne hunløver og to raske unger, fordi haven skal have plads til en ny tre-årig hanløve, som i går ankom fra Givskud Zoo.

Legendarisk zoo-direktør: Jeg ville også have aflivet Marius
Legendarisk zoo-direktør: Jeg ville også have aflivet Marius

Selv kalder den zoologiske have aflivningen for et 'generationsskifte', men flere vrede brugere på Facebook kalder det drab.

- Nå nu dræber i dyr igen, det er ved at være en dårlig vane i er ved at få. Stop nu med det. Ellers luk ZOO, for så egner i jer ikke til at ha dyr, skriver en vred person.

Ekspert: Derfor skal du  IKKE lægge dig ud med dyreelskere
Ekspert: Derfor skal du IKKE lægge dig ud med dyreelskere

Et overvældende flertal tilkendegiver dog på Zoologisk Haves Facebook-side, at de støtter dyreparken i deres aflivninger. Eksempelvis Henriette Friis Hansen, som har ros til Zoo:

- Skal vi nu til alt det igen med aflivning og hvor er det synd for dyret. Lad nu være med at menneskeliggøre dyrene. Jo de er skide flotte og som små utrolige søde. Men ting er nødvendige inde for alt dyrehold, for vis der ikke er en høj sundhed vil det gi afkast i høj dødelighed, genetiske svage dyr og meget mere. En aflivning er human og dyret lider på ingen måde. Jeg håber zoo forsætter jeres flotte arbejde, og held og lykke med den nye flotte fyr

Her bliver Marius obduceret
Her bliver Marius obduceret

Zoologisk Have oplyser, at aflivingen helt konkret er sket for at 'opretholde en sund dyrebestand, både på individniveau og på bestandniveau'.

I modsætning til Marius' offentlige obduktion, vil løverne bliver dissekeret bag lukkede døre. Løvernes kropsdele skal efterfølgende bruges til en række forskningsprojekter, hvor man blandt andet vil se nærmere på dyrets hjerne, lunge, testikler og lever.

Zoo løfter sløret: Den lille ny på vej er …
Zoo løfter sløret: Den lille ny på vej er …

Den nye løvehan bliver i løbet af få dage præsenret for parkens to hunløver, og trioen skal altså i fremtiden udgøre Zoologisk Haves løvebestand.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx