Af - 28/09-14 15:11

Minister: Penge til alle kandidatstuderendeMinister: Penge til alle kandidatstuderende

Ingen studerende kommer i klemme, lyder det fra uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen, efter flere universiteter tidligere i dag gjorde det klart, at der med regeringens spareplaner kommer til at mangle penge til nuværende studerendes kandidatuddannelser.

storybild

Alle får den uddannelse, de har krav på, siger uddannelsesminister Sophie Carsten Nielsen. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Alle bachelorstuderende med retskrav på en kandidat, skal selvfølgelig have en kandidat.

Det siger uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R), efter flere universiteter i dag har meldt ud, at de med regeringens spareplaner på uddannelsesområdet kommer til at mangle penge til at de nuværende bachelorstuderende om få år kan tage deres kandidatuddannelser.

Universitet: 580 skal uddannes for nul kroner
Universitet: 580 skal uddannes for nul kroner

- Selvfølgelig er der ingen studerende, der kommer i klemme, siger Sofie Carsten Nielsen til metroxpress.

Tidligere i dag kritiserede prorektor på Københavns Universitet Lykke Friis regeringens spareplaner på uddannelsesområdet.

- Regnestykket går ikke op. Med mindre vi ser bort fra retskravet og nægter de studerende en kandidatuddannelse, er vores eneste mulighed at tage pengene fra de øvrige studerende. Det forringer uddannelserne for alle, lød det fra Lykke Friis.

Her er ranglisten: Så gode er de danske universiteter
Her er ranglisten: Så gode er de danske universiteter

Københavns Universitet forventer at komme til at mangle 65 millioner kroner, hvilket vil betyde, at 580 nuværende bachelorstuderende, som har retskrav på en kandidatuddannelse, skal uddannes, uden at universiteterne får penge til det. Tilsvarende meldinger lyder fra Syddansk Universitet og Aalborg Universitet.
Men ministeren afviser, at de nye planer vil ramme de studerende.

Nu bliver der flere billige studieboliger
Nu bliver der flere billige studieboliger

- Har man retskrav på en kandidatuddannelse, så skal man selvfølgelig have sin kandidatuddannelse, og selvfølgelig bliver den også finansieret. Det burde ikke være i strid med dimensioneringsordningen, siger ministeren men tilføjer, at pengene til de nuværende bachelorstuderendes uddannelser skal findes i det planlagte budget.

- Det kommer selvfølgelig an på, hvordan universiteterne fordeler midlerne. Den model vi har lagt frem burde ikke betyde, at universiteterne ikke har plads til at give penge til kandidatuddannelserne. Så min besked er klar: Der er ingen studerende, der er i gang med en bachelor, som ikke også kan få sin kandidat, siger Sofie Carsten Nielsen.

data-show-border="false">

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Real Madrid fik sejren foræret:...
bt.dk
Irriteret Magnussen havde ingen ord:...
bt.dk
25-årig dansk stjerne er blevet gift
bt.dk
BT's karakterbog: 'Nej, nej, nej, en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx