Af - 21/08-16 19:09; Opdateret: 12/09-16 14:07

TV: Ironman løb for livet og friede til sin kæreste på målstregenTV: Ironman løb for livet og friede til sin kæreste på målstregen

Da Rasmus Ø. Hansen nåede i mål ved Copenhagen Ironman, sluttede han sit projekt ‘Ironman for livet’ med Livslinien. Samtidig begynder han projekt ‘ægteskab’, da han friede til sin kæreste på målstregen.

Der var ikke blod, men der var sved og tårer, da Rasmus Ø. Hansen friede til sin kæreste Ditte Tordengaard Revsbæk søndag til Copenhagen Ironman.

- JA! udbrød den kommende brud, da hun efter 42 km løb, nåede i mål på Rådhuspladsen.

Foran tusindvis af publikum gik 28-årige Rasmus på knæ og spurgte, om Ditte vil være hans resten af livet. Reaktionen var ikke til at tage fejl af, det nu forlovede kærestepar var ovenud glade.

- Jeg havde slet ikke set den komme, jeg har haft andet at tænke på her de sidste 42 km, men jeg er bare så glad, og det hele er fantastisk, sagde Ditte lige efter til metroxpress.

Parret stillede op i Copenhagen Ironman, Ditte løb, mens Rasmus deltog i alle tre discipliner med 3,8 km svømning, 180 km cykling og 42 km løb. Begge deltog for at samle penge ind og skabe synlighed for Livsliniens projekt ‘Ironman for livet.’

Efter års ventetid: Nu går Team Tvillings drøm endelig i opfyldelse
Efter års ventetid: Nu går Team Tvillings drøm endelig i opfyldelse

Livslinien er en rådgivningslinje for selvmords-truede. For Rasmus ligger projektet ham særligt nært, da han i 2012 mistede sin far til selvmord. Han vil gerne bryde tabuet, som han føler, der er omkring selvmord. Han vil ønske, at han eller faren dengang kendte til Livslinien.

Selvom jeg ikke havde turde at tage snakken med min far dengang om selvmord, så kunne jeg have printet et visitkort med Livslinien og lagt til ham

Rasmus’ far led af en depression. Men for Rasmus var det svært at forstå, for det er ikke synligt på samme måde, som en brækket arm. Han fortæller, at selvmord langt fra det samme som at miste et familie til naturlig død.

Ironman har reddet Team Tvilling-Peder fra livsfarlige anfald
Ironman har reddet Team Tvilling-Peder fra livsfarlige anfald

- Min far var en god far, han var ikke syg. Jeg så det slet ikke komme. Det er ikke altid, man går rundt med rebet inden og advarer om, det sker, siger Rasmus, der gerne vil forhindre, at det skal ske for andre at miste familiemedlemmer på den måde.

Team Livslinien. Fra Venstre: Henrik Hyldelund (tidligere vinder af Ironman), Diana Nielsen (tidligere vinder af Paradise Hotel), Ditte Tordengaard og Rasmus Ø Hansen.

Selvom der ingen mening eller forklaring var bag Rasmus’ fars selvmord, så har Rasmus selv fundet meningen med det, og det er at samle penge ind til Livslinien.

- Jeg er ked af, jeg ikke har min far længere. Men jeg kan ikke ændre fortiden, så jeg er kommet frem til, at jeg må ændre fremadrettet, siger Rasmus, der i dag tænker mere over at være der for sin familie.

Hans krop er helt unik - løber 500 km uden at stoppe
Hans krop er helt unik - løber 500 km uden at stoppe

For Rasmus har det især været Livslinien, der har hjulpet ham igennem hans sorg. Han fortæller, at det at snakke om hans tab 100 gange har hjulpet. Og han er nu klar til at komme videre.

Jeg har afsluttet kapitlet “Ironman for livet” nu. Derfor har jeg spurgt Ditte, om hun vil være med til at starte et nyt kapitel op, der skal hedde “Ditte for Livet”

Rasmus og Ditte lige efter, at Ditte har sagt ja.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx