Af - 25/11-15 07:35

TV: Arabiske kvinder kæmper for ligestilling med personlige videoerTV: Arabiske kvinder kæmper for ligestilling med personlige videoer

Små personlige videoer skal sætte fokus på ligestillingsdebatten i Mellemøsten. I disse dage fortæller de unge deres historier i København.

- Det her er min cykel, og jeg cykler, lyder det fra en glad Areej Khreeis i videoen. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Små film med personlige historier er vigtige våben i ligestillingsdebatten i Mellemøsten i disse år. I går fortalte en række unge fra Jordan deres historier ved et seminar i Dome of Visions.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

En af dem, man kunne møde, var 33-årige Areej Khreeis. I hendes video ser man hende på en cykel. Forpustet, men med et stort smil, cykler hun gennem gaderne.

Kvinder på cykel er et særsyn i Jordan, og Areej var også 30 år, da hun købte sin første tohjulede. Som lille måtte hun ikke få en - det var ikke for piger.

Derfor var hun også et stort smil, da hun kom til København og så alle de mange cyklister.

- Det var som om jeg var død og kommet i cykel-himlen, griner hun.

33-årige Areej Khreeis.

Under opholdet i København har hun lejet en cykel hver dag. Det er første gang, hun cykler på offentlige gader, for det er ikke normalt i hendes hjemland.

Da hun cyklede rundt i sin egen by, var det ubehageligt, for folk var ikke vant til den slags. Men små piger kom hen og spurgte hende, hvad hun lavede, og det gjorde alligevel indtryk – for hun vil gerne være et forbillede og sætte fokus på kønsproblematikken. Og det hjælper de små film med.

Ligestilling: Rwanda slår Danmark
Ligestilling: Rwanda slår Danmark

- Jeg håber, at jeg kan bryde nogle barrierer med min film. Min erfaring er, at det er et rigtig godt redskab i debatten, fordi det er personlige fortællinger. Dem vil folk ikke argumentere imod.

Siden hun var helt lille, har hun været opmærksom på forskellen mellem mænd og kvinder, og det har gjort hende meget vred.

- Jeg har aldrig accepteret, at der skal være den her forskel, og jeg har altid prøvet at udfordre den, siger hun.

Pigefestival anklages for forskelsbehandling
Pigefestival anklages for forskelsbehandling

I København har hun især bemærket, at folk er mere frie til at være sig selv. Kvinder skal ikke sidde eller gå på en bestemt måde på grund af mændene. Det håber hun også vil ske i Jordan:

- Jeg håber, at jeg en dag vil kunne gå på gaden uden at skulle tænke over om jeg er kvinde eller mand. At det ikke gør nogen forskel.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stjerneadvokat om udvikling i Kim...
bt.dk
Voldsom brand raserede i europæisk...
bt.dk
'Han var så målrettet i sine øjne':...
bt.dk
Flere tordnede mod 'sexistisk' sang:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx