Af - 22/10-14 16:22; Opdateret: 22/10-14 16:38

To 13-årige stod bag alvorlig bombetrussel: 'Har det rigtig dårligt'To 13-årige stod bag alvorlig bombetrussel: 'Har det rigtig dårligt'

Det viser sig, at to 13-årige drenge i spøg stod bag den bombetrussel, som i går spærrede Københavns Rådhus og omegn af i timevis.

storybild

Politi og forsvar rykkede ud med det helt store alarmberedskab i går, fordi to 13-årige drenge jokede på internettet. (Billede: Polfoto)

Politiet har nu fundet frem til gerningsmændene bag den bombetrussel, der i går satte gang i det helt store alarmberedskab i og omkring Københavns Rådhus.

Politiet fandt intet: Bombetrussel i København er nu afblæst
Politiet fandt intet: Bombetrussel i København er nu afblæst

Der er tale om to 13-årige drenge fra Nordsjælland, der i spøg afgav truslen via en online-chat hos Børnetelefonen. Politiet fandt frem til dem ved at spore afsenderens IP-adresse.

- To 13-årige drenge logger sig ind på børnechatten, hvor man kan sidde og skrive frem og tilbage med en rådgiver fra Børns Vilkår. De mente, der skulle være lidt sjov, og så skriver de, at man skal passe på inde omkring Københavns Rådhus, fordi der kan sprænge noget, forklarer leder ved afdelingen for personfarlig kriminalitet hos Nordsjællands Politi, Henning Svendsen.

- Det gør selvfølgelig, at rådgiveren fra børnechatten prøver at komme det nærmere, men der er meget skriveri frem og tilbage. Først er der bombetrussel, så er der info om private anliggender, og så skrives der om bomber igen. Det gør, at rådgiveren vælger at kontakte politiet, supplerer han.

Straks fik politiet evakueret rådhuset, mens bombemænd, bombehunde og rullemarie undersøgte stedet for sprængstoffer. Gaderne omkring Rådhuspladsen blev spærret af, og efter cirka fire timer konkluderede man, at der ikke var fare på færde.

Og i dag fandt politiet altså frem til de to drenge, der ifølge Henning Svendsen var mere end meget brødbetyngede under afhøringen.

- De her to drenge, som egentlig gjorde det for sjov, havde overhovedet ikke i deres vildeste fantasi forestillet sig, hvilke konsekvenser det her ville få. Du kan tro, de er flove. De har det rigtig dårligt, siger han.

Da drengene er under den kriminelle lavalder på 15 år, kan de ikke blive retsforfulgt. De er begge blevet sendt hjem igen sammen med deres forælde.

Socialforvaltningen overtager nu sagen for at finde ud af, om der skal gøres yderligere.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forkrampethed, rutinemangel eller...
bt.dk
Alternativet-medlem sammenligner...
bt.dk
Lamslået over Skats direktør-finte:...
bt.dk
Silkeborg-manager efter drama:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx