Af - 13/01-14 07:54

Mammutterne rykker hjem i lejlighedenMammutterne rykker hjem i lejligheden

Publikum lukkes ind i teaterlejlighed på Nørrebro til hjemlige skænderier på toilettet og duft af nylavet mad fra køkkenet.

storybild

Der er allerede dækket op til torsdagens premiere på 'Selskab' i Mammutteatrets lejlighed på Nørrebro. (Billede: Mammutteatret)

Scenetæppet kommer aldrig til at gå op, når Mammutteatret på torsdag har premiere på årets første forestilling.

For der er hverken scene eller tæppe at finde, når ‘Selskab’ bliver opført. Efter i 30 år at have optrådt på forskellige københavnske scener, har det 30 år gamle nomadeteater i år valgt at blive hjemme i lejligheden på Nørrebrogade og i stedet invitere publikum indenfor til den virkelige duft fra køkkenets gryder og hjemlige skænderier på toilettet.

- Der er en helt anden hudløshed, når man er så tæt på folk. I stedet for at passificere publikum på en stolerække, så lader vi dem være med i den lejlighed, hvor ‘Selskab’ skal forestille at foregå. I det øjeblik de træder ind i lejligheden, er de en del af kunsten. Det ville være umuligt på en scene med plads til 600 publikummer, siger Claus Flygare, skuespiller og en del af den kunstneriske ledelse på Mammutteatret.

Teater indfører ‘refill’ på billetten
Teater indfører ‘refill’ på billetten

I Nørrebrolejligheden, som teatret til daglig bruger til prøver og kontor, er der plads til 40 publikummer ad gangen. Deres tilstedeværelse bliver en del af forestillingen, men publikum involveres ikke i selve optræden, siger Claus Flygare.

- De bliver hverken sat til at bære ud eller vaske op efter middagen, lyder det med et grin fra Claus Flygare.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Socialdemokrat opfordrer til opgør:...
bt.dk
Tør du se den? Ny horrorfilm har...
bt.dk
Kække Kevin Magnussen inden...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx