Af - 18/09-14 14:21

A-bus på Jagtvej: Nu bliver 18'eren til 8AA-bus på Jagtvej: Nu bliver 18'eren til 8A

En af Københavns travleste busruter får natbus og flere afgange fra nytår.

storybild

A-busserne kører på Københavns travleste ruter, og fra nytår rykker de gul-røde busser også ind på Jagtvej. (Billede: PR-Foto/Movia)

Fra nytår får København en ny A-buslinje. Den nye linje 8A overtager den nuværende linje 18’s rute fra Nordhavn over Nørrebro, Frederiksberg og Valby til Hvidovre, og for passagererne vil det betyde flere afgange i timen, bus hvert femte minut i myldretiden og natbus på strækningen, der hidtil ikke har jaft buskørsel i nattetimerne.

Den nye buslinje har været på tegnebrættet i flere år, men bliver til virkelighed efter de netop overståede kommunale budgetforhandlinger.

Priskrig: Ny billig-rute mellem København og Aarhus
Priskrig: Ny billig-rute mellem København og Aarhus

Det glæder Peter Thiele (SF) fra Københavns Borgerrepræsentation.

- Allerede fra nytår kan der køre røde A-busser på Jagtvej. Det løfter den kollektive trafik i hele København, for vi ved, at A-busserne er noget, der får flere til at bruge kollektiv trafik. Men det kommer også til at forbinde Folehaven i Valby, som har haft dårlig busbetjening, meget bedre med resten af byen, siger han.

Den nye A-linje forventes ifølge Københavns Kommune at kunne tilføje yderligere 700.000 passagerer om året på busstrækningen.


data-show-border="false">

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kæmpe studie: Sodavand, fritter og...
bt.dk
Skærpet mistanke: Udbredt kemikalie...
bt.dk
Bestilte håndbajere til delegationen:...
bt.dk
Beredskabsstyrelsen advarer grill- og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx