Af - 11/12-13 11:05

Metroselskab indgår aftale om dansk lønMetroselskab indgår aftale om dansk løn

Efter mere end to år sikres ansatte på metrobyggeriet i København nu danske lønvilkår.

storybild

Ny aftale skal sikre danske løn- og arbejdsvilkår for alle ansatte i metrobyggeriet. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Efter et mere end to år langt tilløb er der nu indgået en aftale, der skal sikre ansatte på metrobyggeriet i København danske lønvilkår. Det er Metroselskabet og arbejdsmarkedets parter, der netop har indgået en partnerskabsaftale, som skal sikre, at overenskomsterne overholdes, og at arbejdsmiljøet lever op til dansk lovgivning. Desuden er der skrevet et ufravigeligt krav ind i kontrakten om, at alle underentreprenører skal overholde den såkaldte ILO-konvention, hvilket betyder, at arbejde udført i Danmark skal følge danske løn- og arbejdsvilkår.

Men aftalen har været for længe undervejs, mener Kim Lind Larsen, formand for Byggegruppen i 3F og BAT-kartellet.

- Jeg havde gerne set, at denne aftale havde ligget på bordet på et langt tidligere tidspunkt, siger han til Fagbladet 3F.

- Vi vil gå konstruktivt ind i den løbende dialog mellem parterne. Men vi vil også være klar til at føre de faglige sager, der er nødvendige, tilføjer han.

Metroen vil give 50.000 kroner i bonus for lærlinge
Metroen vil give 50.000 kroner i bonus for lærlinge

Aftalen, som er indgået mellem Metroselskabet, Dansk Byggeri, Tekniq og BAT-kartellet betyder også, at der etableres et nyt partnerskabsforum, hvor uklarheder og tvister kan drøftes og afklares.

- Det er i alles interesse, at der sættes fokus på løn- og arbejdsvilkår på de store anlægsbyggerier, siger underdirektør Peter Stenholm fra Dansk Byggeri i en pressemeddelelse.

I sidste uge rejste 3F’s BJMF-afdeling et krav på 11 millioner kroner mod det portugisiske metrofirma Cinterex på grund af underbetaling.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Chokfyring i Superligaen: Fyrer...
bt.dk
Morten måtte droppe studiet for at...
bt.dk
Amerikansk betjent sigtes for drab på...
bt.dk
Politiet beder om hjælp: Har du set...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx