GUIDE: Opklar politimord, sy et sår og kom tæt på dødenGUIDE: Opklar politimord, sy et sår og kom tæt på døden

Skal du til Kulturnat, men ved du ikke helt, hvad du skal opleve? Metroxpress har håndplukket 10 ting, vi synes, du skal tjekke ud.

Bildstrecke im Grossformat »
Du kan passende starte din Kulturnat med et besøg i Illum, hvor Sephoras makeup-artister fra klokken 14-20 tilbyder en gratis styling på 10 minutter, så du er klar til fredagens festligheder. Der er desuden goodiebags til de første 400 gæster. 2. NORDVEST Bispebjerg Kirkegård er den kirkegård i København, hvor der foretages flest begravelser. Til Kulturnatten kan du komme tæt på døden, når der er rundvisning i krematoriet og fakkelrundvisning på kirkegården. Fakler udleveres efter først-til-mølle-princippet, mens du skal tilmelde dig til rundvisningen i krematoriet. Til Kulturnatten er det sidste aften, du kan opleve Københavns Museum i lokalerne på Vesterbro, inden det flytter til Indre By. I aftenens anledning er der sat lys på facaden, der er kaffe og musik fra Sort Kaffe og Vinyl, mens Emma Acs and the Inbred Family (billedet) slutter aftenen af og sætter gang i dansegulvet. Lyd- og lysshowet i Botanisk Have er en publikumsfavorit til Kulturnatten. Denne ene gang om året kan du opleve haven efter mørkets frembrud, når der er åbent fra 18-24. Der vil være unikke lysoplevelser tilsat en poetisk lydside. Der kan desuden købes varm mad, kaffe og pandekager. Adgang med kulturpas. Hvordan lyder Zoologiske Have om natten? Det kan du finde ud af, når der er Zoo by night. Oplev havens smukke lys, de mange dyrelyde og se dyrene få deres aftensmad. Adgang med kulturpas. Carlsberg Byen er i rivende udvikling og til Kulturnatten kan du komme helt tæt på Københavns nye bydel. Hør om planerne for området, se et showroom med de kommende lejligheder, kom ned i kældergangene, tag til dansetime – og drik selvfølgelig masser af øl. Har du en detektiv gemt i dig, så tag familien under armen og sving forbi Politimuseet. En medarbejder er fundet dræbt, og du kan være med til at opklare mordet på museet. Gennem forskellige poster kommer du tæt på politiets arbejde, når der skal tages fingeraftryk og afhøres vidner. Få et indblik i arbejdet på Rigshospitalet, når Danmarks største hospital slår dørene op for en lang række aktiviteter for folk i alle aldre. Leg læge for en aften og lær genoplivning og at sy et sår. Få bestemt din blodtype eller målt dit blodsukker. Eller få indblik i, hvordan man modtager en traumepatient eller find dit eget DNA i dit spyt. Bliv klogere på Islam og byg bro på tværs af religion, når Det Islamiske Trossamfund slår dørene op til en informativ aften. Få en rundvisning i Danmarks ældste moské og hør om den islamiske troslære. Der vil desuden være mad for enhver smag og lidt til den søde tand. Oplev DR indefra, når DR Byen inviterer bag kulisserne fra 18-23. Besøg en lang række studier som DR Vejret, TV-Avisen eller P3-programmet Lågsus. Kom ind på special-effect-værkstedet, gå på opdagelse i rekvisit-kælderen og se kulisserne til DR's kommende dramaserie 'Bedrag'.

Klik gennem galleriet og få inspiration til fede oplevelser i Kulturnatten.

Så er der igen mulighed for at opleve en anden side af København og komme bag kulisserne, når der i morgen aften er Kulturnat.

Med mere end 700 arrangementer og 250 kulturelle hotspots er der nok at tage sig til, og du kan få adgang til det hele med et kulturpas til 90 kroner.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.
Men hvis du endnu ikke ved, hvad du skal vælge, vil metroxpress hjælpe dig lidt på vej.

Vi guider dig her til 10 ting, du bør tjekke ud. Klik gennem galleriet øverst.

Du kan se hele programmet for Kulturnatten her.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Frank og Jans far fik genial idé for...
bt.dk
Genialt hotel-trick får folk til at...
bt.dk
Efter licens-chok: Over 100.000...
bt.dk
Uhyggelige billeder: Cavendish flyver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx