Af - 20/05-14 11:35

Studerende: Vi bliver presset til druk på rusturenStuderende: Vi bliver presset til druk på rusturen

Introforløb på Københavns Universitet kritiseres for at studerende bliver presset til et heftigt alkoholindtag og grænseoverskridende lege.

storybild

Der bliver drukket igennem som en del af introforløbet på Statskundskab på Københavns Universitet. Arrangørerne fremhæver dog, at alkoholpolitikken er blevet mere restriktiv i de senere år. (Billede: Polfoto/Rasmus Baaner/arkiv/genrefoto)

Drik en masse alkohol, stil dig op på en skammel og fortæl alle hvem du helst vil have sex med og hvordan det skal foregå.

Sådan er en del af velkomsten til nye studerende på statskundskab på Københavns Universitet, fortæller to studerende i et radioprogram fra MONO lydproduktion, der har skabt stor debat blandt de studerende.

4 diskoteker får hug for at opfordre 16-årige til druk
4 diskoteker får hug for at opfordre 16-årige til druk

- Man føler ikke, at man kan sige nej, og man bliver drukket virkelig fuld. Jeg havde glædet mig til at lære folk at kende på introforløbet, men bagefter følte jeg ikke, at jeg kunne stå indenfor det, der foregik, fortæller Jonas Lykke Larsen, en af de medvirkende i programmet, til metroxpress.

Han henviser blandt andet til, hvordan de mandlige studerende skulle råbe kampråb om 'fisse' i kor.

- Jeg fik mindre lyst til at læse statskundskab af at deltage i det – og jeg har indtryk af, at den slags foregår på mange studier på universitetet, siger han.

Alkoholoprør: Unge siger nej til druk
Alkoholoprør: Unge siger nej til druk

Også Marie Meyle oplevede en del af introforløbet som grænseoverskridende og ubehageligt.

- Det værste er den stiltiende accept. Ingen siger fra, fordi man er så skrøbelig på det tidspunkt, og gerne vil passe ind, siger hun.

Dansk partyguide får kritik for at opfordre til druk
Dansk partyguide får kritik for at opfordre til druk

Introforløbets arrangører ærgrer sig over den dårlige oplevelse, men understreger, at blot tre procent af deltagerne i en evaluering af sidste års forløb angav, at deres grænser var blevet overskredet på en negativ måde.

- Men der er sat gang i en livlig debat, også internt i tutorgruppen, og vi tager disse her ting op til overvejelse. Vi er meget opmærksomme på at justere introforløbet, så det kan blive en god oplevelse for alle, siger Peter Nykjær fra det såkaldte kontaktudvalg, der har ansvaret for introforløbet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Linse tordner mod TV3: Det er totalt...
bt.dk
Stor bekymring om lønfidus i Danmark:...
bt.dk
Finn Nørbygaard åbner op om dyster...
bt.dk
Efter aflysning og halsoperation: Så...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx