Af - 05/05-14 10:42

Frederiksberg vil være cyklisternes paradisFrederiksberg vil være cyklisternes paradis

Frederiksberg vil være den mest cyklende by i landet. Men det kan kun ske på bekostning af bilerne, siger cyklistforbund

storybild

Manglende cykelstier på Frederiksberg er en af de ting, der skal rådes bod på i den nye cykelpolitik. (Billede: Polfoto)

Cykelstier på alle trafikveje, bedre cykelparkering og opdragelse af uvorne cyklister er nogle af de redskaber, der skal gøre Frederiksberg til den mest cyklende by i 2020. Det er ambitionen i den cykelpolitik, der lige nu er under udarbejdelse i kommunen.

Musik-cyklister generer ambulancer
Musik-cyklister generer ambulancer

- Jeg vil vove den påstand, at i 2020 er vi den første by i landet, der har cykelstier på alle trafikveje, siger rådmand Jan E. Jørgensen (V), der er formand for By og Miljøudvalget.

Men også opdragelse gennem kampagner skal være med til at lokke især flere ældre og yngre cyklister i sadlen. For undersøgelser viser, at det er de andre cyklisters farlige kørsel, der skræmmer disse grupper væk fra cykelstierne.

Og selv om Frederiksberg af mange er kendt som en bilvenlig kommune, så fastholder han, at gode cykelforhold ikke behøver være på bekostning af bilerne.

Folket til københavnerne: I kører råddent på cykel
Folket til københavnerne: I kører råddent på cykel

- Man kan godt elske cyklister uden at hade bilister, siger han.
Men hos Cyklistforbundet mener formand Jette Gotsche imidlertid ikke, at Frederiksberg vil kunne nå målet, uden at lade bilisterne betale prisen.

- Det er meget demokratisk også at tænke på bilisterne, det får bare ikke flere til at cykle, siger hun og tilføjer, at folk skal føle sig trygge, før de sætter sig i sadlen eller lader deres børn cykle, og der kan det være en løsning at lave ekstra brede cykelstier, hvor konsekvensen for bilerne bliver ensretning eller smallere vejbaner.

Mand fundet druknet i lystbådehavn
Mand fundet druknet i lystbådehavn

- De er nødt til at turde at tage noget fra bilerne, ligesom man har gjort det i København, siger hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billederne: Så gode venner er...
bt.dk
Patrick Nielsen klar til vildt...
bt.dk
Nanna Mia afslører: Derfor stoppede...
bt.dk
Politiet leder efter denne bil: Mand...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx