Af - 24/05-16 07:45

Unge københavnere overvejer delebilsordningerUnge københavnere overvejer delebilsordninger

Delebilsordninger er mere udbredte blandt unge i København end hos aarhusianske unge i samme aldersgruppe, viser en ny undersøgelse.

storybild

Arkivfoto (Billede: Flemming Krogh)

Delebilsordninger er mere populære hos unge københavnere mellem 18 og 35 år end hos unge i samme aldersgruppe i Aarhus.

Farvel og tak: Delebiler drøner ud af København
Farvel og tak: Delebiler drøner ud af København

Det viser en undersøgelse fra Det Økologiske Råd, der i en ny kampagne opfordrer til større fleksibilitet, når det kommer til transport i de store byer.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MXKØBENHAVN her.

Det er godt nok kun 7 procent af de unge københavnere, der allerede er – eller har været – tilmeldt en delebilsordning, mens tallet er endnu lavere i Aarhus, hvor det blot er 4 procent.

Men oveni siger hele 43 procent af de adspurgte fra hovedstaden, at de ville kunne overveje en sådan ordning, mens 37 procent af de unge aarhusianere giver udtryk for det samme.

Ifølge transportmedarbejder i Det Økologiske Råd Jeppe Juul er det folk, der kører i egen bil til hverdag, som er mindst fleksible transportmæssigt, og her er en delebil altså blandt alternativerne.

- Transport er en indgroet del af vores hverdag, og det er sjældent noget, vi tænker over. Vi vil gerne have folk til at reflektere over deres transportvalg, for man har faktisk flere valgmuligheder. Folk har eksempelvis en tendens til at undervurdere, hvad det koster at have en bil, siger han.

Det kan være et spørgsmål om tilgængelighed, at delebilsordninger hitter mere hos de unge københavnere end hos unge fra Aarhus, vurderer Car Sharing Manager hos Hertz Delebiler, Kenneth Sørensen Tillisch.

- Det handler om udbud og efterspørgsel. Delebilsordninger er meget afhængige af, hvilke p-pladser vi får tildelt af kommunerne. I øjeblikket har vi trukket os helt ud af Aarhus, fordi der var for langt mellem de pladser, vi fik tildelt, og vores kunder, siger han.

I undersøgelsen svarede deltagerne blandt andet også på, hvad der er vigtigst for dem i forhold til valg af transportform. Se resultatet her:

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Klavs Bruuns tropper gør det:...
bt.dk
Åh nej! Nyt snevejr på vej mod Danmark
bt.dk
Trump rasler med sablen: Vil indføre...
bt.dk
Tiltalt for kokainkørsel: Medinas...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx