Af - 17/02-14 14:33; Opdateret: 17/02-14 16:59

Københavnsk brødhus sælges i bidderKøbenhavnsk brødhus sælges i bidder

Bageriet og restauranten Nordisk Brødhus skal være et andelsbageri, hvor overskuddet går til at skabe flere lokale butikker

storybild

Nordisk Brødhus er kendt for sit rustikke brød bagt i stenovn. Nu kan du blive medejer af biksen. (Billede: Nordisk Brødhus)

Snart kan man købe en bid af en af Nørrebros store successer, nemlig Nordisk Brødhus. Det er ejeren Lennart Ribers, der snart sætter 49 dele af sin forretning til salg som andele. Næste år følger endnu 50 andele, så han selv kun ejer én.

Københavnsk restaurant kåret til Nordens bedste
Københavnsk restaurant kåret til Nordens bedste

- Der er ikke nogen social vinkel på det her. Vi er ikke konkursramte og skal reddes, og det handler heller ikke om, at andelshaverne skal til at stå bag disken. Jeg gør det, fordi jeg savner andelstanken i vores samfund, siger Lennart Ribers.

Firmaet bliver et holdingselskab, og tanken er, at overskuddet skal blive i selskabet, som kan bruges til at åbne nye lokale butikker på Nørrebro, hvis andelshaverne beslutter det.

Michelin-restauratør vil åbne pizzeria
Michelin-restauratør vil åbne pizzeria

- Det kunne være sjovt, hvis man for eksempel kunne skabe et helt lokalområde med andelsbutikker omkring Rantzausgade og huske folk på, hvordan man levede før i tiden. Det her handler nemlig ikke om at hive penge ud af selskabet, siger han.

Pyha! Der vil stadig være kanel i din snegl
Pyha! Der vil stadig være kanel i din snegl

Så man skal ikke købe en andel for at blive rig, og den 27-årige kok har heller ikke tænkt sig, at pengene fra salget skal gå til ham selv og familien. Heller ikke selv om han nærmest arbejder i døgndrift i forretningen, og hans kæreste og svigermor også har lagt mange arbejdstimer i projektet.

- Jeg er ikke typen, der bliver drevet af at tjene penge. For det her handler om at give noget tilbage til samfundet, siger han.

Michelinkok raser over madfestival
Michelinkok raser over madfestival

Nordisk Brødhus består at et bageri i Rantzausgade og en restaurant i Sjællandsgade på Nørrebro.

Salget annonceres i dag klokken 17 på Facebook og hver andel kommer til at koste 10.000 kroner.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny tendens inden for dating? Jeg går...
bt.dk
Prins Nikolai klar til helt nyt liv...
bt.dk
Tidligere spindoktor med...
bt.dk
Politiet leder efter denne bil: Mand...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx