Af - 10/03-14 09:49; Opdateret: 10/03-14 10:01

Gamle bygninger bliver til nye fodboldbanerGamle bygninger bliver til nye fodboldbaner

Nye kunstgræsbaner og tribuner. Penge tjent på salg af bygninger og grunde bruges nu på idrætten.

storybild

På Genforeningspladsen i Nordvest kommer der byde nye kunstgræsbaner og skøjtebane. (Billede: Dige Jens)

Det er altid skønt pludselig at komme uventet til penge, og det er netop hvad der er sket for Københavns Kommune, der har tjent 132 millioner kroner på at sælge kommunens gamle bygninger og grunde alene i 2013.

- Der er blevet solgt ekstraordinært meget sidste år, og som budgetaftalen antyder, skal indtægterne bruges til at renovere idrætsanlæg, siger kulturborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) om den massive investering, der nu kan lade sig gøre.

Flere steder kommer der nye kunstgræsbaner, og omklædningsrum renoveres over hele byen, mens blandt andet Brønshøj Sportshal og Sundby- og Valby Stadion bliver gjort tidssvarende.

- Man kommer til at opleve, at de gamle idrætsanlæg vil fungere bedre, samtidig med at der faktisk også bliver nye anlæg til, siger borgmesteren og fremhæver især Genforeningspladsen i Nordvest, hvor der både kommer kunstgræsbaner og en ny udendørs skøjtebane.

Desuden indføres nøglekort ved flere haller, så borgerne også kan bruge dem uden for normal åbningstid. Som metroxpress før har skrevet om, er Københavns idrætsfaciliteter nemlig både nedslidte og under stort pres fra de mange borgere, der gerne vil dyrke idræt. Men pengeposen fjerner dog ikke helt
efterslæbet, siger borgmesteren.

- Vi er kommet et rigtigt langt stykke, men det er ingen hemmelighed at København er underforsynet med idrætsfaciliteter. Men det er et kæmpeskridt, og vi er ikke færdige endnu, siger han

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx