Af - 12/03-14 09:36

Sosuer skal blive bedre læsere ved at læse om sig selvSosuer skal blive bedre læsere ved at læse om sig selv

Københavns Kommune er blevet udvalgt som 'læsekommune' og målet er, at sosuerne i kommunen bliver bedre læsere.

storybild

(Billede: Polfoto)

Kulturministeriets læsekampagne 'Danmark Læser' skal få danskerne til at læse mere. Københavns Kommune deltager med projektet 'Stemmer til et stumt fag', der handler om at gøre social- og sundhedsmedarbejdere til stærkere læsere ved at udgive en novellesamling baseret på social- og sunhedsmedarbejderes historier og arbejde, som de kan relatere til.

Gamle bygninger bliver til nye fodboldbaner
Gamle bygninger bliver til nye fodboldbaner

- Novellerne skal være vedkommende og genkendelige for sosuerne og give motivation til at læse. De synes ofte ikke, at der er skønlitteratur, der er for dem, siger Dorthe Hammerich Rasmussen, der er leder af projektet.

Hun forklarer, at grunden til, at det lige er sosu'erne, der er målgruppe i Københavns Kommunes projekt er, at der er en tendens til, at mennesker med erhvervsfaglige uddannelser vælger skønlitteratur fra.

Milliontilskud redder legendarisk spillested
Milliontilskud redder legendarisk spillested

- Det er ærgerligt, for social- og sundhedsmedarbejdere er en gruppe, der kan inspirere og give deres oplevelser videre til både borgere og kollegaer, siger Dorthe Hammerich Rasmussen.

Kultur- og fritidsborgmester i København, Carl Christian Ebbesen (DF) synes, at skønlitteratur en vigtig del af kulturen, og er derfor glad for Københavns Komunes projekt.

Ny DF-borgmester: Jeg har alt for lidt fritid
Ny DF-borgmester: Jeg har alt for lidt fritid

- Når man læser tilegner man sig ny viden, får indsigt i samfundet og relationer mellem mennesker i den nye verden, bøger kan åbne. Det er det, kunsten kan og som forfattere er gode til. Det handler om, at vi skal vænne den her gruppe mennesker til at læse, siger han

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx