Guide til din KulturnatGuide til din Kulturnat

Der er et hav af arrangementer til Kulturnat 2014. Vi har samlet 3 inden for 3 kategorier til at hjælpe dig lidt på vej i den store kulturjungle.

storybild

Kokken Nikolaj Kirk brygger en sælsuppe sammen, som du kan smage på årets Kulturnat. (Billede: Polfoto/Mikkel Khan Tariq)

3 nye

Tegneserieskabere battler med stregerne
Det bliver stregernes kamp mod hinanden, når to berømte tegnere tørner sammen i en tegneserie-battle på Frederiksberg Bibliotek. Tegneren bag ‘Valhalla’ Peter Madsen udfordrer Thierry Cappezzone, der har tegnet ‘Rasmus Klump’ og ‘Smølferne’ i en kamp på streger. Aftenen byder også på musikeren Mikkel Ploug, der live-oversætter taler af Barack Obama, og retrorockerne The Blue Van, som giver koncert og live-interview.

Sted: Frederiksberg Bibliotek, Falkoner Plads 3, 2000 Frederiksberg
Tid: 17-24

Hvem strikker den bedste poncho?
Nordisk Ministerråd har Island i fokus, og hvem kan sige ‘Island’ uden at tænke på strik. Derfor har ministerrådet lavet en strikkekonkurrence udi at lave den flotteste poncho i islandsk uld, og vinderen bliver kåret på Kulturnatten. Føler du dig inspireret, kan du også spørge islandske strikkeeksperter til råds.

Sted: Strikketeltet ved Nordisk Ministerråd, Ved Stranden 18, 1061 København K
Tid: 18.25

Gå i underjordiske tunneller 40 meter nede
Tunneller har altid været omgæret af mystik - og der ligger måske mange under den københavnske stenbro, som vi aldrig har hørt om. En af dem er den fire kilometer lange fjernvarmetunnel, der ligger begravet 40 meter nede. Nu har du for første gang mulighed komme ned og ind i den enorme tunnel, der holder en stor del af de københavnske hjem varme.

Sted: Adelgade 10, 1304 København K
Tid: 18-22

København-barer frygter ‘skyklapper’ i nattelivet
København-barer frygter ‘skyklapper’ i nattelivet

3 skøre

Fægtning i natten
Udlev din indre Zorro i Carlsberg Byen, når fægteklubben Trekanten lægger vejen forbi. Du kan selv stå med kåren og udfordre en af dine venner, eller se opvisningskamp med nogle af Danmarks bedste fægtere.

Sted: Boblehallen i Carlsberg Byen, Pasteurs 10, 1799 København V
Tid: 18-22

Få fikset dine hullede bukser eller den ødelagte mobil
Repair Cafés fiksere stiller op med værktøj og symaskiner i Miljøministeriet, hvor du kan få repareret alt fra elkogere til telefoner og tøj. Så kig skabene igennem og kom forbi og få repareret de revnede bukser, telefonen, der ikke vil tænde, eller noget helt tredje.

Sted: Miljøministeriet, Børsgade 4, 1215 København K.
Tid: 17.30-22.30

Mennesketårne i Nordvest
I Nordvest bliver der stilet mod himlen, når Xiquets de Copenhaguen holder opvisning i Castells, som betyder mennesketårne. Castells er en gammel catalansk folketradition, der stadig praktiseres i Catalonien, og den består ganske enkelt i, at en gruppe mennesker kravler oven på hinanden og sammen danner et tårn - følge Xiquets de Copenhaguen kan tårnet blive op til 10 mand højt.

Sted: Glentevej 70 Gården, 2400 København NV
Tid: 18.30-19

INTERAKTIV: Kom indenfor i det vilde Google-hus
INTERAKTIV: Kom indenfor i det vilde Google-hus

3 til de sultne

Sandwich på grønlandsk
Du har måske ikke set særlig mange menukort, der sælger sig selv på ‘gode grønlandske råvarer’. På Kulturnatten kan du imidlertid komme tæt på den grønlandske madkultur, når det Grønlandske Hus inviterer indenfor.
Her serverer de suppe og sandwich lavet med grønlandske råvarer som lam, moskusokse og rensdyr.

Sted: Det Grønlandske Hus, Løvstræde 6, 1042 København K
Tid: 18-23.15

En pelset suppe
Under overskriften ‘Pels - liv og død’ sætter Nationalmuseet fokus på pels og bæredygtig fangst. Når snakken går på pels i Danmark handler det ofte om mink eller sæler. Derfor har museet inviteret Nikolaj Kirk til at lave sælsuppe, som du kan smage.

Sted: Nationalmuseet, Prinsens Palæ, Ny Vestergade 10, 1471 København K
Tid: 18-24

DR afviser at have ansvar for budgetoverskridelse
DR afviser at have ansvar for budgetoverskridelse

Spis af byen
Forkæl smagsløgene og giv samtidig hjernen lidt at arbejde med, når Foreningen Byhøst holder Vild Bar. Her kan du smage byens vilde urter, snacks og øl og høre om, hvor du kan finde naturens råvarer i byen, og hvordan du kan bruge dem, og hvordan det kan være med til at skabe bæredygtighed i fremtidens byer.

Sted: Dansk Arkitektur Center, Strandgade 27B, 1401 København K
Tid: 20-23. Foredrag klokken 20, 21 og 22

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Christiania lukker Pusher Street: 'Vi...
bt.dk
Dansk pop-ikon skal synge...
bt.dk
Meghan Markles familie i problemer...
bt.dk
11-årig fundet bevidstløs i park: Mor...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx