Af - 25/08-16 10:05

Mystisk fly over København holder folk vågne: Her er forklaringenMystisk fly over København holder folk vågne: Her er forklaringen

Et propepfly har i de seneste dage cirkuleret over København. Nu afslører politiet, at de står bag.

storybild

Hjemmeværnet råder nu over to fly af typen Britten-Norman Islander II. (Billede: Hjemmeværnet)

Et lavthængende fly har i løbet af weekenden og ugens første dage cirkuleret over dele af København. Flere borgere har bemærket larmen fra flyet og undret sig over dets tilstedeværelse.

Påsatte bilbrande er skidt for bilister uden kaskoforsikring
Påsatte bilbrande er skidt for bilister uden kaskoforsikring

På sociale medier har flere københavnere - og i særdeleshed amagerikanere - brokket sig over, at støjen fra flyet har holdt dem vågne om natten.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Nu fortæller Københavns Politi, at de står bag rundflyvningen.

Ifølge Radio24syv til­hø­rer flyet Hjem­me­vær­net. Nat­te­flyv­nin­gerne er en del af efter­forsk­nin­gen af de mange bilbrande, som i de sidste fem dage har hærget København.

Sverige varsler strengere straffe for bilbrande
Sverige varsler strengere straffe for bilbrande

- Hjem­me­vær­net hjæl­per Køben­havns Politi i for­bin­delse med ind­sat­sen mod den sene­ste tids bil­brande, siger Jens Møl­ler Jen­sen, chef for afde­lin­gen for per­son­far­lig kri­mi­na­li­tet ved Køben­havns Politi, til Radio24syv.

Mere end 20 bilbrande har i løbet af weekenden og i ugens første dage ramt både Amager og København. I går foretog politiet den første anholdelse i sagen.

Påsatte brande: I nat gik det ud over Audi og knallerter
Påsatte brande: I nat gik det ud over Audi og knallerter

Ifølge radiokanalen er flyet af typen Britten-Norman Islan­der II. Hjemmeværnet skriver på sin hjemmeside, at flyet er udstyret med en sensorpakke, der gør det muligt at overvåge elementer på landjorden efter mørkets frembrud.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx