Af - 06/01-14 17:06

Tivoli hejser to tonstunge bjerge ind i havenTivoli hejser to tonstunge bjerge ind i haven

Arbejdet med at genopføre Tivolis gamle Rutsjebane til sit oprindelige udseende er i gang.

storybild

En del af kørebanen på Bernstorffsgade var afspærret, mens de 13 meter lange og tre tons tunge stålsøjler blev hejst op på toppen af Rutsjebanen. (Billede: Nina Azoulay)

Det var en kranfører med sans for milimeterpræcision, der i dag var på arbejde i Tivoli. Her blev de første to af otte stålsøjler hejst ind over muren til den gamle have, ført ned gennem en smal skakt i Rutsjebanens tag og boltet fast på et nystøbt fundament på bunden af hurlumhej-forlystelsen Skærsilden.

Med operationen skød Tivolis sit mere end 35 millioner kroner dyre projekt med at føre den 100 år gamle Rutsjebane tilbage til sit oprindelige udseende i gang og genopføre to alpetinder, som i årevis var forlystelsens vartegn.

Rutsjebanen får også et 20 meter højt kunstigt vandfald ned ad ‘bjergvæggen’ ved Bernstorffsgade-indgangen.

Tivoli og Arp-Hansen bygger nyt hotel i København
Tivoli og Arp-Hansen bygger nyt hotel i København

- Det bliver ikke bare det største kunstige vandfald i Danmark, men det største vandfald i landet overhovedet. Alt på facaden laves også nyt, og det er tiltrængt, siger underdirektør i Tivoli Mogens C. Ramsløv, der står for drift og udvikling i den gamle have.

Arbejdet blev ikke kun fulgt med spænding fra toppen af Rtsjebanen. Også forbipasserende foran Hovedbanegården stoppede op for at se på, da den tre tons tunge stålbjælke svajede i luften over Tivoli.

Tivoli afslører: Sådan skal ny rutsjebane se ud
Tivoli afslører: Sådan skal ny rutsjebane se ud

- Det her betyder rigtig, rigtig meget for Tivoli. Rutsjebanen kører 1,3 millioner gæsteture om året og er nærmest en attraktion i attraktionen. Hver gang vi får en ny forlystelse kan vi se det på besøgstallene, for alle skal prøve det nye, siger Tivolis pressechef Torben Plank.

Rustjebanen står færdig, når Tivoli åbner den 10. april.

Se den første af de tonstuinge stålbjælker blive hejst ind her:

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medina tiltalt for kokainkørsel: Blev...
bt.dk
Se billedet: 'Gift ved første...
bt.dk
Drama i det britiske kongehus:...
bt.dk
Peter Madsens dødsporno vist frem i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx