Af Anders Malling Beck - 28/04-15 12:24

Opvarmet tagpap skyld i Experimentarium-brandOpvarmet tagpap skyld i Experimentarium-brand

Politiet er nu kommet frem til brandårsagen ved mandagens brand i Experimentarium i Hellerup.

Bildstrecke im Grossformat »
Dagen derpå efter den voldsome brand ved Experimentarium i Tuborg Havn i Hellerup. Den voldsomme tagbrand har totalt ødelagt en nybygget vandudstilling til et to-cifret millionbeløb samt en scene. - Vi skal have genopbygget den vandudstilling. For vi kan ikke åbne uden den, lyder det direktør Kim Herlev, der ses her på billedet. - Vi er alle chokeret, og flere havde tårer i øjnene her til morgen. Vi er et sted, hvor man lægger sin sjæl i ens arbejde, og vi har været i bygningen i 24 år, siger Experimentariums direktør, Kim Herlev. De fleste af Experimentariums udstillinger er dog sluppet uskadt, da de er blevet flyttet til Papirøen på Christianshavn, hvor det midlertidige Experimentarium City ligger. Experimentarium er i øjeblikket i gang med en omfattende renovering af deres bygning, der har til huse i Tuborgs gamle taphal i Hellerup. I forbindelse med lægningen af noget tagpap, der skulle brændes på med en gasbrænder, opstod ildebranden. Branden startede ved 14.00-tiden mandag og udviklede sig eksplosivt, indtil Københavns Brandvæsen ankom med 19 udrykningskøretøjer og fik ilden under kontrol. En person blevindlagt til observation for røgforgiftning, mens en anden kom lettere til skade, da han hoppede ned fra taget og væk fra branden. Begge meldes dog uskadte. - Efterforskningen er nu afsluttet, og vi har fastlagt ud fra vidneafhøringer, at brandårsagen er tagarbejde, oplyste Nordsjællands pressekoordinator Henrik Suhr til Ritzau tirsdag formiddag. Efter planen skulle den nye bygning på Tuborg Havnevej i Hellerup tages i brug i september af 2016. Om tidsplanen vil holde efter branden er endnu uvist.

Årsagen til mandagens brand i Experimentarium i Hellerup var opvarmning af tagpap i forbindelse med taglægning.

Det oplyser Nordsjællands pressekoordinator Henrik Suhr til Ritzau.

- Efterforskningen er nu afsluttet, og vi har fastlagt ud fra vidneafhøringer, at brandårsagen er tagarbejde, siger han.

Allerede mandag hævede politi og brandvæsen, at brandårsagen angiveligt skyldtes arbejdet med taglægningen af bygningen.

- Når man lægger tagpap, brændes det på med en gasbrænder, og i den forbindelse er der opstået en eller anden form for ild, forklarer Henrik Suhr, der understreger, at der var tale om et uheld.

En person er indlagt til observation for røgforgiftning, mens en anden er kommet lettere til skade, da han hoppede ned fra taget og væk fra branden, som skulle være opstået pludseligt.

Branden startede ved 14.00-tiden mandag og udviklede sig eksplosivt, indtil Københavns Brandvæsen ankom med 19 udrykningskøretøjer og fik ilden under kontrol.

Experimentarium i Tuborg Havn har været lukket siden januar sidste år og har i stedet midlertidigt flyttet sine aktiviteter til Papirøen i Københavns Havn.

Efter planen skulle den nye bygning på Tuborg Havnevej i Hellerup tages i brug i starten af 2016

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx