Af - 26/10-14 19:00; Opdateret: 26/10-14 19:20

RUC-rektor: Ingen læsesal i KøbenhavnRUC-rektor: Ingen læsesal i København

Opsparingen på kistebunden er vokset til 111 millioner kroner, men rektor afviser af oprette en læsesal i København. - Rektoren bliver nødt til at anerkende, at alt udenom forelæsningerne foregår i København, siger formand for studenterorganisation.

storybild

Formand for studenterorganisationen Frit Forum, Jacob Bjelskov, har indtil videre underskriifter fra 427 medstuderende, der ønsker en læsesal i København. (Billede: Jakob Østergaard Nøhr)

Roskilde Universitetscenter (RUC) har en bugnende egenkapital på 111 millioner kroner, og ifølge en underskriftsindsamling, der foregår på RUC i disse dage, ønsker mange af de studerende en læsesal i København. Det afviser rektor på RUC, Hanne Leth Andersen.

- RUC ligger i Roskilde, og at det er her, vi skal styrke vores studentermiljø. Men det optimale studiemiljø fordrer naturligvis, at de studerende selv bidrager ved at blive på universitetet, siger hun.

RUC'ere hungrer efter læsepladser i København
RUC'ere hungrer efter læsepladser i København

Det billede vil dog aldrig blive en realitet, mener Jacob Bjelskov, der er formand for studenterorganisationen Frit Forum.

- Rektor bliver nødt til at anerkende, at alt udenom forelæsningerne foregår i København. Trekroner (hjemsted for RUC lidt uden for Roskilde, red.) bliver aldrig en stor amerikansk campusby. De fleste har bolig, job og kærester i København, siger han og ser gerne, at nogle af de 111 millioner kroner bliver brugt på at oprette en læsesal i hovedstaden.

Underskriftsindsamlingen for en læsesal i København havde på en enkelt dag fået 427 underskrifter.

Nu dropper kantinerne på universitetet kødretterne
Nu dropper kantinerne på universitetet kødretterne

- Naturligvis lytter vi til de studerende. Vi arbejder på at skabe et endnu mere levende og attraktivt campus, og at de studerende bliver på RUC også efter forelæsningerne og det bidrager læsesale i København ikke til, siger Hanne Leth Andersen som svar til indsamlingen.

- Hanne Leth og de ansatte skal tage ansvar for studiemiljøet. En læsesal er en del af studiemiljøet. Det er en nødvendig prioritering - også hvis RUC ikke vil dræbe sig selv som universitet, siger Jacob Bjelskov.

LÆS OGSÅ: RUC'ere til kamp for læsepladser

LÆS OGSÅ: Næste år kommer du måske til at læse til eksamen på et advokatkontor

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superliga-boss måtte fyre sin ven:...
bt.dk
Medinas frække natklub-show: Frit...
bt.dk
Højesteret udviser LTF-medlem med...
bt.dk
Se den nye liste: Her er verdens mest...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx