Af - 15/08-16 08:38

Ny bio-trend rammer Danmark: Nu skal du spise filmenNy bio-trend rammer Danmark: Nu skal du spise filmen

Cinemateket vil udfordre den klassiske biografoplevelse ved at smelte smagsoplevelsen sammen med handlingen på lærredet.

Bildstrecke im Grossformat »

Selv om biograferne forsøger at gøre både lærredet større, lyden højere og billedet skarpere, kan de ikke løbe fra, at selve biografoplevelsen stort set ikke har ændret sig de seneste 100 år.

Men det bliver der lavet om på nu.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Med et populært London-koncept som forbillede lancerer Cinemateket totaloplevelsen ’Edible Cinema’, hvor en nøje udvalgt menu bestående af små retter og drinks giver handlingen i filmen et ekstra lag.

Vild ny biograf åbner i København
Vild ny biograf åbner i København

- Det er et forsøg på at ændre den konforme måde at gå i biografen på, som vi har kendt i årtier. Vi løfter filmen ved at bringe andre sanser i spil, siger Lotte Formenti, marketingskonsulet i Cinemateket.

Menuen byder på otte små æsker. Fem af dem er mindre anretninger i snackstørrelse, mens tre af æskerne byder på små cocktails. Ideen er, at retterne skal give publikum en sanselig oplevelse af handlingen.

Galt eller genialt? Her får de en sex-forlystelsespark
Galt eller genialt? Her får de en sex-forlystelsespark

Eksempelvis kan en forelskelse på film overføres til en stærk cocktail, der giver en varm fornemmelse igennem hele kroppen.

- Som udgangspunkt tør jeg godt love, at maden smager godt, men uden at afsløre for meget, kan der også være ting, der giver mere ubehagelige associationer. For eksempel i form af konsistens, lyder det hemmelighedsfuldt fra Lotte Formenti, der ikke vil afsløre den præcise menu.

Fik bøde af politiet for at synge NWA-hit
Fik bøde af politiet for at synge NWA-hit

Sammensmeltningen af mad og film kommer til at foregå fra den 6. til den 8. september til Guillermo del Toros Oscar-vindende drama Pans Labyrint.

Billetterne er frigivet og koster 300 kroner stykket. Hvis arrangementerne bliver en succes, agter Cinemateket at vende tilbage med flere lignende events.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx