Af - 16/01-14 13:23; Opdateret: 16/01-14 13:56

Lakridsmayonnaise på torskerognen? Værsgo!Lakridsmayonnaise på torskerognen? Værsgo!

Lakrids kan også være et krydderi. Lakridsfestival i København, der vil lære os, hvordan vi putter det i maden

storybild

(Billede: Pressefoto/Flemming Lyng)

Lakrids er ikke bare et stykke sort slik, der sætter sig mellem tænderne. Det er skam også en ingrediens, der kan kommes på en bøf eller en agurk.

Det er en del af budskabet for årets Lakridsfestival, hvor kokke en række fra mad-, kage- og ølproducenter viser, at lakridsen kan meget mere end ligge i slikskålen.

- I år har vi meget fokus på, hvordan man kan tænke lakrids ind i madlavningen, for vi kan mærke, at det er det, der interesserer folk nu, fortæller arrangøren, Eva Vedel.

Københavnske mad-imperier opruster
Københavnske mad-imperier opruster

Det er tredje år hun arrangerer festivalen, hvor gæsterne køber billet til en seance på to timer, hvor lakridsens formåen bliver strukket til det yderste. For kokkene er blevet bedt om at bruge fantasien.

- Hvem tænker for eksempel på at lave en torskerognsmad med lakridsmayonaise eller et stykke røget laks med lakridspulver drysset på? Vi viser, at lakrids faktisk er et krydderi, en smagsforstærker, som kan bruges både i det søde og det salte køkken, siger hun.

Nu bliver det nemmere for dig at lave mad
Nu bliver det nemmere for dig at lave mad

Festivalen afholdes på Grilleriet på Østerbro, der er Webers grillskole, og derfor vil lakridsen nok også komme på kul i løbet af festivalen.

En almindelig billet til festivalen koster 250 kroner og giver adgang i de to timer, ‘forestillingen’ varer, hvorefter et nyt hold lukkes ind.

Hver ‘forestilling’ har plads til 150 gæster. Der er syv forestillinger plus en prisuddeling under festivalen.

Se mere på lakridsfestival.dk.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx