Af - 13/03-14 16:06

Ny madtrend: Spis fremmede folks hjemmelavede madNy madtrend: Spis fremmede folks hjemmelavede mad

En ny madtrend er at spise mad fra fremmede menneskers egne køkkener. De sociale medier gør, at maden ikke længere er privat, siger madkritiker.

storybild

(Billede: Polfoto)

Hjemmelavet mad ved man, hvad er. Sådan lyder det fra flere af de nye initiativer, der lige nu gør det muligt at sætte tænderne i fremmede menneskers private kogekunst. Et af dem kan opleves på fredag, når Suhrs Madakademiet holder kulinarisk byttemarked, hvor din hjemmelavede mad kan byttes med andres.

-Tanken er, at du kan bytte dig til noget mad, hvor du kan få hele historien bag og få at vide, hvad der er i. På den måde bliver der også udvekslet erfaringer om madlavningen, forklarer Josefine Sinkjær, der er elev på Suhrs.

Danmark får tre nye Michelin-restauranter - men mister...
Danmark får tre nye Michelin-restauranter - men mister...

Hos Københavns Madklub kan man desuden tage hjem og spise middag hos folk, man ikke kender, og hos sitet Dinnersurfer kan man købe privatpersoners hjemmelavede mad som take-away. De har på en måned fået 700 brugere, og hver dag bliver der hentet mad fra private kødgryder.

- Du får noget mad, du er sikker på er lavet af gode råvarer, for de fleste af vores ‘kokke’ tager billeder af både ingredienser og den færdige ret, siger Navid Baharlooie fra Dinnersurfer.

Hvad gik der galt for denne Big Mac?
Hvad gik der galt for denne Big Mac?

Og ifølge madkritiker og forfatter Marie Holm passer det godt med de tanker om det naturlige og hjemmelavede, der præger madscenen nu. Og så er det slet ikke så grænseoverskridende, som det lyder, at spise andre folks private mad.

Københavnsk restaurant kåret til Nordens bedste
Københavnsk restaurant kåret til Nordens bedste

- Vi er blevet så vant til at følge med i andre folks madlavning via de sociale medier, at skridtet ikke er så stort. Så faktisk ved vi nok mindre om det lokale pizzerias råvarer end vi kan få at vide om de her private kokke og deres mad, siger hun.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx