Af - 12/05-15 16:07

Dukketeater sætter fokus på Vesterbros udsatteDukketeater sætter fokus på Vesterbros udsatte

En hjemløs robot og en forestilling om Danmarks første fixerum. Dukketeater for voksne blander sig i den politiske debat og sætter fokus på de tunge emner.

storybild

Under festivalen kan du møde robotten Dirk, der er en fuldstørrelses landstryger. Han vil vandre gennem Istedgade og de omkringliggende gader. (Billede: PR-foto)

Dukkerne kommer til Vesterbro, når der fra den 14.-17. maj er Copenhagen Puppet Festival. Det er dukketeater – kun for voksne. I år er temaet 'Puppets in Politics', og festivalen sætter fokus på politiske emner som stofmisbrug, hjemløshed og grænsekonflikter.

- Som kunstnere har vi en forpligtelse til at deltage i samfundsdebatten. Det har dukketeateret haft en lang tradition for, siger Øystein Leonardsen, der er bestyrelsesformand i Copenhagen Puppet Festival.

Festivalen holder til på Vesterbro, og det er den bydel, der er i fokus i forestillingerne.

- Det er en ambition at styrke debatten om det at være social udsat på Vesterbro, da det gælder mange af dem, der i gaden på Istedgade, lyder det fra formanden.

35 mennesker yder unik indsats for Københavns hjemløse
35 mennesker yder unik indsats for Københavns hjemløse

Under festivaldagene kan du møde den hjemløse robot Dirk, der vandrer rundt på Istedgade og hænger ud blandt byens hjemløse. Robotten er en menneskelig efterligning af en landstryger, og den styres af den hollandske opfinder Fred Abel. Festivalen byder os på forestillingen 'Fix'et', der fortæller historien om tilblivelsen af Danmarks første fixerum.

Hjemløs mand blev banket og smidt i søerne i København
Hjemløs mand blev banket og smidt i søerne i København

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
23-årige Hans-Christian er...
bt.dk
Formel 1 i Danmark: Nu lever drømmen...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx