Af - 19/08-15 12:49; Opdateret: 19/08-15 15:02

Sur smiley: Meyers Deli solgte varme kølevarerSur smiley: Meyers Deli solgte varme kølevarer

Meyers Køkken og Deli i Magasin har fået en sur smiley og en bøde på 10.000 kroner af Fødevarestyrelsen, fordi en række kølevarer var for varme.

storybild

Det er ikke første gang, der er vrøvl med fødevarehåndteringen i Claus Meyers madimperium. (Billede: Polfoto/Carsten Snejbjerg)

Stjernekokken Claus Meyers delikatesseforretning 'Meyers Køkken og Deli', der har til huse i kælderen under Magasin på Kongens Nytorv, kan fremvise en sur smiley til forbrugerne.

Temperaturen i en række af Deli'ens kølevarer lå nemlig på mere end 10 grader, da Fødevarekontrollen i den forgangne uge aflagde virksomheden et besøg.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Ved besøget fandt Fødevarekontrollen blandt andet færdigretter, desserter, ost og smør i en kølemontre med knap 12 grader.

Ved nærmere eftersyn af enkelte fødevarer blev der målt 13,2 grader i en rabarberkompot, 14,3 grader i en æbletrifli og hele 15,7 grader i en Butter Chicken.

Kvickly-slagter får sur smiley og stor bøde for lunken laks
Kvickly-slagter får sur smiley og stor bøde for lunken laks

De varme fund har resulteret i en bøde på 10.000 kroner til virksomheden.

Meyers Deli kasserede efterfølgende alle temperaturbelastede fødevarer og ringede til en kølemontør, står det i rapporten.

Anders Barsøe, som er direktør for Meyers Deli, forklarer, at det var motoren i køledisken, der var stået af og på den måde ikke kunne køle ordentligt. Ved Deli'ens egenkontrol om morgenen var der ikke nogen problemer.

Joe & the Juice får sur smiley for lunken tunsalat
Joe & the Juice får sur smiley for lunken tunsalat

- Det er selvfølgelig dybt frustrerende og beklageligt, at det ikke var i orden. For at undgå at det sker igen, har vi indført dobbelttjek, så alle kølerne bliver tjekket fire gange dagligt i stedet for de nuværende to gange, siger han.

Det er ikke første gang der er vrøvl med fødevarehåndteringen i Claus Meyers Deli under Magasin. Tilbage i 2011 resulterede en fødevarekontrol i en politianmeldelse af virksomheden, da der også dengang blev opbevaret fødevarer ved for høje temperaturer.

Mug og skimmelsvamp: Stor bøde for klamt smørrebrød
Mug og skimmelsvamp: Stor bøde for klamt smørrebrød

Anders Barsøe mener dog ikke, der er mindre styr på fødevarehåndteringen i Meyers Deli end andre steder.

- Vi er bare mere interessante at skrive om, så derfor hører man om vores sager, lyder det.

Efterfølgende har Fødevarestyrelsen været forbi for at tjekke igen og der er nu ingen problemer med køleopbevaringen, forsikrer Anders Barsøe og fremviser Deli'ens nye glade smiley.

LÆS OGSÅ: Anmelderrost restaurant får sur smiley og en bøde

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx