Af - 30/04-14 09:50

Nu rykker de unge ind på plejehjemmetNu rykker de unge ind på plejehjemmet

206 unge fik i dag nøglerne til deres nye boliger i plejehjemmet Sølund.

storybild

Bjarke Lindemann Jepsen er en af de heldige studerende, der i dag kunne rykke ind de ungdomsboliger i København, der nok har byens bedste placering. Nemlig i plejehjemmet Sølund i Ryesgade ud til Sortedams Sø. (Billede: Katinka Agger)

Brede smil breder sig på unge ansigter efterhånden som underskrifter på lejekontrakter byttes for nøglekort.

Klokken er lidt over otte onsdag morgen og 206 studerende er ved at rykke ind på det delvist nedlagte plejehjem Sølund lige ved søerne i København.

'Vi forvandlede forladt skole til ungdomsboliger - takken er en bøde'
'Vi forvandlede forladt skole til ungdomsboliger - takken er en bøde'

- Jeg kommer fra Jylland og har boet i Brøndby indtil nu, så det vil betyde enormt meget for mit sociale liv, at jeg kan rykke her ind i hjertet af byen. En af mine venner sagde forleden, at nu kunne hun jo faktisk komme og besøge mig, siger Rune Michael Johnsen på 20, der går på Rysensten Gymnasium og starter på CBS til september.

480 nye ungdomsboliger i indre København
480 nye ungdomsboliger i indre København

Bjarke Lindemann Jepsen på 26 har indtil nu boet i en fremleje, der udløber i morgen, så hans boligsituation blev reddet af, at der pludselig blev udbudt så mange boliger på en gang, da man valgte at lave Sølund midlertidigt om til ungdomsboliger.

Han har netop fået sit nøglekort og tager elevatoren op til tredje sal, og griner undervejs over, at der inden i den er en bænk, hvor man lige kan tage sig en lur.
- Men man kan jo godt blive lidt træt, når man kommer hjem klokken tre om natten, siger han og viser derefter ind i den lille lejlighed, hvor der stadig står ‘Inger Christoffersen’ på døren efter den forrige beboer.

Besættere vinder: Skole bliver til ungdomsboliger
Besættere vinder: Skole bliver til ungdomsboliger

Badeværelset er karrygult og kørestolsvenligt. Køkkenet er mørkerødt og ditto.

- Det er måske lidt slidt og bærer præg af, at det er et plejehjem, men jeg tror ikke det er så vigtigt folk, at det hele er helt shiny, siger han.

Og så er der jo udsigten. For hvad gør det, at det hele er slidt, når Sortedams Søen glimter i solen lige uden for ens vindue.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter licens-chok: Over 100.000...
bt.dk
United rejste sig efter kæmpe...
bt.dk
Uhyggelige billeder: Cavendish flyver...
bt.dk
Dansk duo misser All England-finale...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx