Af - 08/05-15 10:11

Kendisklub: Pickeren er nødvendig, når folk har drukket 32,5 liter spiritusKendisklub: Pickeren er nødvendig, når folk har drukket 32,5 liter spiritus

Forsker kritiserer natklub for at vælge og vrage blandt gæsterne – men det er et nødvendigt onde, argumenterer kendisklubben Sunday, der samtidig slår fast, at der er plads til alle typer.

storybild

Du skal forbi pickeren, hvis du vil ind på de eksklusive natklubber - her er det Sunday på Lille Kongensgade ved Kongens Nytorv. Picker Jon Vanggaard Thomsen på det lille billede. (Billede: Alesya Gulevich)

På hovedstadens eksklusive klubber det blevet kutyme med en såkaldt picker, der står foran indgangen og afgør, hvem der kommer ind, og hvem der bliver afvist.

Han er manden, der afgør, om du må komme ind på de kræsne natklubber
Han er manden, der afgør, om du må komme ind på de kræsne natklubber

Det fik tidligere på ugen nattelivsforsker og sociolog Jakob Johan Demant til at lange ud efter klubberne, der som semioffentlige steder ifølge sociologen ikke bør foretage den form for adskillelse. Han påpeger, stederne bør lukke alle ind, indtil der fyldt op.

Men det ville gå helt galt, lyder det fra natklubben Sunday, som blandt andet er ejet af Casper Christensen og nattelivs-kongerne Simon Lennet og Simon Frank.

Kendis-natklub korsfæstede dværgkonge
Kendis-natklub korsfæstede dværgkonge

- Det nytter jo ikke noget, at man for eksempel har 99 procent mænd inde på klubben. For meget testosteron ender ud i slåskampe. Det vigtigste er for os at lave den bedste fest. Det gøres ved at mikse den helt rigtige sammensætning, og så er det hamrende ligegyldigt, om du er tyk, tynd, sort, gul, grøn eller orange, siger Jon Vanggaard Thomsen, der er picker på Sunday.

Lækre, tynde piger har tendenser til at besvime på dansegulvet, da deres sidste måltid var en isterning, og det gider vi sgu ikke rigtig bruge tid på! Det er attituden, der er primus motor for den gode fest, og det er det, og ikke pengene, det kommer an på, når jeg vælger gæster.
Jon Vanggaard Thomsen, picker.

Indehaver Simon Lennet afviser, at pickeren er til for at give natklubben et eksklusivt image – det handler i stedet om at tage hånd om stamgæsterne:

Yahya Hassan anmelder vold på københavnsk diskotek
Yahya Hassan anmelder vold på københavnsk diskotek

- Dørmænd er guder i at beskytte gæsterne, men de er ikke guder til at snakke i øjenhøjde til stamgæsterne. Det er her, pickeren kommer ind i billedet. Han kender mange mennesker og kan afværge de misforståelser, der sker, når der kommer et hold gæster, der har drukket 32,5 liter spiritus.

Mere Yahya-ballade: Skubbede til radiovært inden overfald
Mere Yahya-ballade: Skubbede til radiovært inden overfald

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Flot anerkendelse! Superliga-dansker...
bt.dk
Det er århundredes største katastrofe...
bt.dk
Premier League-spillere ville stjæle...
bt.dk
Ekspert: Modegigant booker ikke prins...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx