Af - 01/01-14 17:50

Massive startvanskeligheder for ny akutlinjeMassive startvanskeligheder for ny akutlinje

Akutlinjen 1813, der fra årsskiftet overtog lægevagtens rolle, havde store problemer på årets første dag, hvor mange borgere ikke kunne komme igennem.

storybild

Akutlinjen 1813, der ved årsskiftet overtog efter lægevagten, ar haft massive opstartsvanskeligheder. (Billede: Polfoto)

Den nye akuttelefon i Region Hovedstaden, som ved midnat afløste den gamle vagtlægeordning, har fået en kaotisk start. Akutlinjen 1813, som borgere fremover skal ringe til, før de møder op på en skadestue, er dagen igennem blevet afvist af en telefonsvarer med beskeden:

- Du har ringet 1813. Alle telefonlinjer er optagede, og der kan ikke stå flere i kø. Du bedes ringe igen senere.
Mange, der kom igennem, måtte vente i kø i mere end en halv time. Region Hovedstaden erkendte i løbet af eftermiddagen, at den nye telefonlinje var underbemandet og indkaldte ekstra personale til at besvare opkald.

Ny akutlinje beder syge ringe tilbage senere
Ny akutlinje beder syge ringe tilbage senere

- Det er ikke tilfredsstillende, men vi er ved at få puklen ned, siger koncerndirektør i Region Hovedstaden Svend Hartling til Metroxpress med henvisning til, at ventetiden kort før klokken 17 er cirka 25 minutter - altså stadig langt fra målet om højst tre minutters ventetid på telefonen.

Han forklarer problemerne med, at langt flere borgere end forventet har taget budskabet om at ringe 1813, før man tager på skadestuen, til sig.

Lægevagten nedlægges: Akut mangel på læger
Lægevagten nedlægges: Akut mangel på læger

- Samtidig har der været ekstraordinært travlt - også for en 1. januar - med mere end 400 opkald i timen, og så har personalet skullet sætte sig ind i et nyt system. Det har givet kø på telefonerne, siger Svend Hartling.

Han understreger, at patientsikkerheden ikke har været sat på spil, da borgerne altid opfordres til at ringe 112, hvis det er en livstruende situation.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Rikke-Fillipa udlejede sin bil: Nu er...
bt.dk
Dansk succesdesigner stod bag noget...
bt.dk
Amerikansk betjent sigtes for drab på...
bt.dk
Gus Hansen stævnede Rasmus Nøhr for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx