Af - 20/03-14 08:47

Københavns gader vil vrimle med zombierKøbenhavns gader vil vrimle med zombier

Jonas Ussing var med til at forvandle København til en 1700-tals by i filmen ‘En Kongelig Affære’. Nu har han i sin egen film fyldt gaderne med zombier.

storybild

(Billede: Pia Bojer)

København er byen, der aldrig sover. I hvert fald hvis man spørger Jonas Ussing, der barsler med filmen ‘Zombiehagen’, hvor horder af blodtørstige zombier rakker rundt i byens tomme gader. Problemet er blot, at det er de aldrig.

- Der findes simpelthen ikke noget tidspunkt, hvor København er tomt for mennesker. Selv meget tidligt om morgenen om sommeren måtte vi manurere rundt om fulde folk, der var på vej hjem fra byen, fortæller han. Derfor er den 25 minutter lange zombiefilm optaget i massevis af korte bidder og sat sammen igen for at undgå ‘rigtige’ mennesker.

København skal være europæisk filmhovedstad
København skal være europæisk filmhovedstad

Men opgaven med at forvandle en by til noget andet end den er, er ikke fremmed for visual effectsmanden, der også var med til fremtrylle et gammelt København, så den passede ind i ‘En Kongelig Affære’. Denne gang forvandler han imidlertid København i sin helt egen film for at vise, at man sagtens kan lave klassiske genrefilm i Danmark ligesom i USA.

Tidligere kriminel snupper en Bodil-pris
Tidligere kriminel snupper en Bodil-pris

- Jeg synes det er ærgerligt, at vi ikke laver for eksempel rendyrkede gyser- eller actionfilm herhjemme. Det er der ingen, der har gjort siden ‘Nattevagten’, siger han.

Med til den slags film hører imidlertid også ofte knebet med at smadre en kendt location fuldstændig. Men det vil blive noget særligt, når man ser det gå ud over København, mener Jonas Ussing.

Lars Von Trier skaber trafik-kaos i Nyhavn
Lars Von Trier skaber trafik-kaos i Nyhavn

- Jeg tror, folk efterhånden er imune over for at se Golden Gate Bridge eller Empire State Buildning blive smadret på film. Men de har ikke set Rådhus Pladsen i København være helt smadret, så det kommer til at give en wauw-effekt, siger han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx