Af - 02/05-16 07:23

Knivvolden er steget voldsomt i KøbenhavnKnivvolden er steget voldsomt i København

Landets hovedstad har oplevet en kraftig stigning i antallet af knivvoldssager, viser nye tal.

storybild

Antallet af knivoverfald i hovedstaden er vokset voldsomt de seneste år, viser nye tal fra Københavns Politi. (Billede: Scanpix)

Antallet af knivoverfald i hovedstaden er vokset voldsomt de seneste år, viser nye tal fra Københavns Politi.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Mens der i 2010 blev registreret 56 sager med vold, drabsforsøg og drab, hvor en kniv var involveret, steg tallet i 2015 til 149 sager, hvilket er det højeste i fem år og svarer til langt over en fordobling i løbet af perioden.

Unge gadekriminelle stikker hinanden i ballerne
Unge gadekriminelle stikker hinanden i ballerne

- Vi ser desværre en kedelig tendens til, at det er blevet mere acceptabelt at gå med kniv, og at folk trækker dem hurtigere, når der opstår konflikter, lyder det fra fra vicepolitiinspektør ved Københavns Politi Jakob Vilner.

Et af de mange ofre for den stigende knivvold i København er 25-årige Sean Silveira. Læs hans beretning ved at klikke her.

På trods af den kedelige udvikling er der dog enkelte lyspunkter at spore.

Ifølge Jakob Vilner faldt knivvolden sidste år i indre by, hvor politiet i samarbejde med kommunen har kørt den såkaldte Trygt nattelivs-indsats, der blandt indebærer mere synligt politi i gadebilledet i aften- og nattetimerne i weekenderne.

- I år har vi en målsætning om, at nedbringe antallet af sager med yderligere ti procent. Det er vores opfattelse, at vores øget tilstedeværelse på de steder, hvor mange folk færdes og går i byen, har haft en præventiv effekt og skabt noget mere ro, siger Jakob Vilner.

Ny knivlov på plads: Spejdere og jægere går fri
Ny knivlov på plads: Spejdere og jægere går fri

Han påpeger samtidig, at den nye knivlov, som træder i kraft til den 1. juli, og som blandt andet gør det særligt strafbart for tidligere dømte at medbringe en kniv på offentlige steder, kan være med til at vende den kedelige udvikling.

- Forhåbentlig kan det være med til at gøre, at folk tænker sig om en ekstra gang. For der absolut intet anerkendelsesværdigt formål ved at have en kniv med i nattelivet, siger Jakob Vilner.

LÆS OGSÅ: 37-årig stukket ned med kniv på ydre Nørrebro

LÆS OGSÅ: Regeringen vil rydde op i knive i nattelivet

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

11-årig pige og hendes far dræbt...
bt.dk
Brugte millioner på at ligne den...
bt.dk
Køen til prins Henriks båre var endnu...
bt.dk
48-årig dansk direktør død efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx